Oplossing voor gevaarlijke bushalte Kempenweg aan kanaalzijde

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Al een aantal jaren staat de verkeersonveilige bushalte aan de Kempenweg (kanaalzijde), hoog op de agenda van de ondernemers op bedrijventerrein De Kempen, Roompot Vakantieparken en Parkmanagement Weert. Na meerdere pogingen om de halte naar een andere veilige plaats te krijgen, is dit met vereende krachten nu eindelijk gelukt.

Naar aanleiding van een brief van Parkmanagement Weert, Gemeente Weert, Midden Limburg Bereikbaar, Trespa en Roompot Vakantiepark Weerterbergen, gericht aan beide Gedeputeerden van Provincie Limburg en Brabant, zijn de uitdagingen die spelen rondom de zeer verkeersonveilige bushalte Kempenweg, besproken met de diverse betrokkenen. 

Conclusie: mede gelet op de verkeersonveilige halte aan de kanaalzijde, wordt de halte Kempenweg (kanaalzijde) vanwege veiligheidsredenen alsnog gesloten. In deze situatie kunnen reizigers wel nog gebruikmaken van de halte aan de zijde van Trespa International (uitstaplocatie). Voor de halte aan de Kempenweg komt een tijdelijke halte op bedrijventerrein De Kempen, aan De Wetering naast Trespa International.

Oplossingen korte- en (middel)lange termijn

Vanaf deze week zet vervoerder Arriva op werkdagen tussen 15.00 en 19.00 twee keer per uur een shuttle in vanaf het bedrijventerrein tot station Weert. Deze regeling geldt tot 25 oktober 2024. De precieze vertrektijden van de shuttle zijn te vinden op de website van Arriva.

Voor de middellange termijnoplossing gaat Hermes vanaf 27 oktober 2024 een lus rijden via het bedrijventerrein. Deze oplossing zal ingezet worden totdat er een lange termijnoplossing gevonden is.

De gemeente Weert draagt zorg voor een (tijdelijke) halte op het bedrijventerrein en Trespa International verzorgt de aanschaf van een abri.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie