Toons Toppers beklimmen Mont Ventoux en halen groot bedrag op

Human interest Reageer 2 min. leestijd

“Wat een belevenis. Dit hadden we voor geen goud willen missen!” Met deze woorden keerden de Toons Toppers 2024 voldaan terug na hun indrukwekkende beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. Op donderdag en vrijdag bereikten alle 38 deelnemers van het Toon Hermans Huis Weert de top van de legendarische berg. Het was een prestatie die getuigt van doorzettingsvermogen en kracht!

Sportieve uitdaging voor wandelaars en fietsers

Op donderdag 5 september trotseerden 23 wandelaars, de Toons Stappers, de uitdagende 26 kilometer lange klim naar de top van de Mont Ventoux. De tocht begon onder mistige en regenachtige omstandigheden, maar naarmate ze hoger kwamen, brak de zon door. Voor de 15 fietsers, de Toons Trappers, die op vrijdag 6 september vertrokken, scheen de zon van start tot finish.

Een week vol voorbereiding en saamhorigheid

De beklimming van deze imposante 1910 meter hoge berg staat symbool voor de dagelijkse strijd van vele kankerpatiënten. De Toons Toppers hebben zich maandenlang voorbereid met intensieve trainingen en deskundige begeleiding. Tijdens hun verblijf in Montbrun was de sfeer vol saamhorigheid, steun en positiviteit. Deze week bracht de groep nog dichter bij elkaar, wat zorgde voor onvergetelijke momenten.

Topprestatie voor een goed doel

In totaal deden 46 teams uit heel Nederland mee aan deze jaarlijkse beklimming, georganiseerd door Stichting Groot Verzet tegen Kanker. Het team uit Weert haalde daarbij het hoogste bedrag van alle teams op: meer dan €57.000! Deze opbrengst gaat deels naar kankeronderzoek via KWF en deels naar het Toon Hermans Huis Weert, een plek waar mensen met kanker en hun naasten steun vinden. Het Toon Hermans huis is een huis dat staat voor positieve gezondheid en de kracht van aandacht.

Blijf de Toons Toppers steunen

Wil je ook de Toons Toppers steunen? Dat kan nog steeds via deze link.

Deel dit bericht
Geef reactie