Toer- en Wielerclub Stramproy op bedevaartstocht naar Handel

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Stramproy – In het kader van hun jaarlijkse bedevaartstochten fietsen de leden van Toer- en Wielerclub Stramproy op zaterdag 29 juni aanstaande naar Onze Lieve Vrouwe van Handel in het gelijknamige plaatsje Handel, dat deel uitmaakt van de Noord-Brabantse gemeente Gemert-Bakel.

Onze Lieve Vrouwe van Handel

Onze Lieve Vrouwe van Handel is een van de bekendste Noord-Brabantse genadebeelden van de moeder Gods en bevindt zich in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingskerk in deze plaats. Al zeker aan het begin van de vijftiende eeuw stond in Handel een kapel toegewijd aan Maria en werd haar beeltenis in hoge ere gehouden.

Routes van 90 of 130 km

De deelnemers aan de bedevaartstocht kunnen kiezen voor een route van 90 of 130 kilometer. De start van de langste route vindt plaats tussen 9.15 en 9.45 uur vanaf het Kerkplein in Stramproy. De deelnemers aan de korte route gaan eerst met auto’s naar Someren-Eind om daar de route naar Handel en terug naar Someren-Eind te nemen. Beide routes worden in kleine groepjes aan de hand van GPX-bestanden gereden. De pauze, waarbij de deelnemers op koffie met gebak worden getrakteerd, vindt plaats in Gemert.

Afloop bij de Luifel

Na afloop van de tocht wordt alle deelnemers bij de Luifel in Stramproy, het clublokaal van de vereniging, een bord huisgemaakte lasagne en een drankje aangeboden. Toer- en Wielerclub Stramproy organiseerde de afgelopen jaren al vergelijkbare tochten naar onder andere Kevelaer (Dld), Scherpenheuvel (B), Wittem en Zoutleeuw (B).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie