Boekpresentatie ‘De razzia’ over oorlogsdrama nabij Tungelroy

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Tungelroy – Op maandag 1 juli presenteert Timmie van Diepen zijn onlangs verschenen boek ‘De razzia’ in Tungelroy. Stichting de Aldenborgh uit Weert organiseert deze boekpresentatie samen met Erfgoed Tungelroy.

De razzia

Een maand voor de bevrijding, op 22 augustus 1944, voltrok zich in herberg ‘In de dorstige herten’, één kilometer over grens, een drama. Bij een razzia wordt de familie van auteur Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem. Ook zijn betovergrootvader Lambert (getrouwd met de uit Tungelroy afkomstige To Houben) wordt ter plekke vermoord.

De actie blijkt een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat, maar vreemd genoeg lijkt niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiële versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers?

Boekpresentatie

In zijn boek De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina’s processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Tijdens de lezing op maandag 1 juli neemt de auteur de aanwezigen mee in zijn onderzoek en de tientallen interviews. Hij toont unieke videogetuigenissen, die hij opnam samen met documentairemaker Peter Crins uit Leveroy. 

Het boek is na de lezing te koop en kan desgewenst door de auteur gesigneerd worden.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 1 juli 2024
  • Tijd: 19.30 uur
  • Locatie: Café de HoêsKmr/MFA Kimpeveld, Barbaraplein 4 in Tungelroy
  • Entree: gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie