Cranendoncks bevrijdingsfestival op 15 september

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Budel – Op 20 september 1944 werd Cranendonck, na een bezetting van vier jaar door de Duitsers, bevrijd door het Suffolk regiment, de derde Britse divisie. Nu, 80 jaar later, worden er in de maand september diverse activiteiten georganiseerd rondom de bevrijding van Cranendonck. Een daarvan is het Cranendoncks bevrijdingsfestival in de dorpstuin van De Brasser aan de markt in Budel op zondag 15 september.

Organisator en uitbater van de Brasser Jurgen van Riet vertelt het volgende hierover: “Het idee van een bevrijdingsfestival ontstond toen ik werd benaderd door de organisatie van 80 jaar bevrijding Cranendonck om mijn medewerking te verlenen aan diverse activiteiten. Ik werd meteen enthousiast en kreeg het idee om een festival te organiseren. Ik vind dat we de gebeurtenissen van 80 jaar geleden niet mogen vergeten en dat we deze herinneringen moeten doorgeven aan onze jongere generaties.”

Bevrijdingsfestival Cranendonck

Op zondag 15 september is het dan zover. Om 14.00 uur kunnen de allerkleinsten starten met een minidisco, een kleurplatenwedstrijd en het schminken. Vanaf 15.00 uur zullen er een vijftal bands optreden, waarbij ook de jeugd een podium krijgt.

“Een stukje verbroedering, saamhorigheid, gezelligheid en toch stilstaan bij wat er is gebeurd. Samen beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Iedereen is van harte welkom om dit samen te vieren.”

Praktische informatie

  • Datum: zondag 15 september 2024
  • Tijd: 14.00 tot 22.00 uur
  • Locatie: De Brasser, Markt 5 in Budel
  • Entree: gratis
  • Optredende bands: Louime, The Voltz, Up To Eleven, Whalebone en The Locals

Deel dit bericht
Geef reactie