Rabobank ziet het aantal pogingen tot plofkraken op geldautomaten in het gehele land toenemen. Onlangs is in de regio de geldautomaat in Boshoven getroffen.
De zware explosieven die worden gebruikt richten grote schade aan. De bank neemt daarom maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. Daarbij wordt vooral gelet op de veiligheid van omwonenden.
Maatregelen
Om deze reden is de geldautomaat aan het Oranjeplein in de wijk Moesel te Weert per 31 juli beschikbaar van 07.00 uur tot 22.00 uur.
Overzicht dienstverlening
Op de website van Rabobank Weerterland en Cranendonck vind je een actueel overzicht van beschikbare dienstverlening: www.Rabobank.nl/weert item: vestigingen en openingstijden.
Weten de plofkrakers dat ook
En als de politie eenmaal achter de plofkrakers aan zit verliezen ze ze uit het oog. Amateurs. Met onderhand 25 autos achter 1 auto aan inclusied heli. Ik begrijp het niet meer. Banden lek schieten of spijkermat….
Advocaten en de bureaucratie is het probleem schiet een agent krijgt hij/zij een rechtszaak aan zijn broek.
De automaat kan wel buitengebruik zijn tussen 22:00 en 07:00 uur, maar het geld zit er dan alsnog in of komen ze dat er elke dag uithalen?
Plofkraken zijn over het algemeen altijd bij de Rabobanken.
Het schijnt dat men deze het gemakkelijkst kan “plofkraken”.
De Rabobank kiest dus weer voor de gemakkelijkste en voordeligste weg…..
Zonder te kijken naar de klant!
Hoe kwamen die banken er ooit bij, dat ik 24/7 mijn geld uit de automaat moest kunnen pinnen?
Binnenkort gaat de politie het leven van de plofkrakertjes ook nog zuur maken, las ik.
Het eerstvolgende “vergeetwoord” wordt: plofkraak.
Rabobank Stramproy in de jaren 70.
Grote zwaar beveiligde en hermetisch afgesloten kluis (met kantoortje) in het midden van het gebouw, waar al het geld bewaard werd en door één of twee personen geteld en opgeslagen wordt.
Klant aan de balie komt geld opnemen (geldautomaat nog niet aanwezig). Bankmedewerker stopt de papieren aanvraag in een koker, die via een buis in de beveiligde kluis komt. Kluismedewerker stopt het aangevraagde geld in de koker, wat weer bij de baliemedewerker uit komt. Klant blij met ZIJN EIGEN geld naar huis.
Ach, hoe heerlijk was die goeie ouwe tijd.