(Foto’s / video) Een wolkbreuk heeft woensdagavond voor de nodige wateroverlast gezorgd in Weert.
Diverse straten kwamen blank te staan en moesten zelfs worden afgesloten voor het verkeer. De politie sloot de druk bereden Maaseikerweg af omdat daar putdeksels omhoog kwamen. Tevens ontstond er een zogenoemde ‘sinkhole’. Maar ook elders in Weert was het prijs. Ook Boshoven moest het ontgelden evenals de Graswinkel, Moesel en Leuken, zo melden buurtbewoners aan WdG.
De brandweer is inmiddels rond aan het rijden om diverse kelders leeg te pompen.
Video via Youtube
[nggallery id=’5424′]
Waarom geeft hier niemand de stadsbrug de schuld?? Boehoe…
Er zijn ook van die idioten die wèl de moeite nemen om de poep van hun hond netjes in een zakje te doen, maar vervolgens te lomp zijn om datzelfde zakje met inhoud mee naar huis te nemen of in een prullenbak te gooien. Die droppen het “gewoon” zonder na te denken in de put… met als gevolg dat de put verstopt raakt en het water niet meer weg kan.
Maar dat gooi ik natuurlijk niet in mijn eigen straat in het riool.
De vernieuwing van het riool heeft helaas niet geholpen
Onzin. Geen rioolstelsel is opgewassen tegen zulke wolkbreuken. Op een gegeven moment zit het vol…
En het water was ook vlot weer weg.
Tot nu toe is er hier in Keent vandaag 38 liter per m2 gevallen.
Is geen onzin sinds de houtstraatlossing is gerealiseerd is het elk jaar wel een keer raak op de maaseikerweg voor die tijd gebeurde het nooit.
Hetzelfde hier op Boshoven langs de Ringbaan Noord. 2 jaar geleden geluidsscherm geplaatst en daarbij meteen maar de sloot gedempt en veel bomen en struiken in het kader van de bezuiniging verwijderd. Vanaf toen bij een beetje stevige regenbui het fietspad voor langere tijd volledig blank.
Er viel in 40 minuten 31mm
U heeft gedeeltelijk gelijk.
Wij wonen in een land waar veel en in overvloed regen kan voorkomen.
Daarom moet men goede en ruime regenwater-afvoeren aanleggen.
De regenwaterafvoer in de straten is gemaakt op lichte regenval en niet op wolkbreuken.
Hier bij mij in de straat is na de grote reconstructie van de Roojer dorpskern, aan één zijde van de straat de gehele afvoerputjes verdwenen (scheelt in aanleg kosten). De weg is schuins aangelegd naar één kant, waar al het regenwater in de resterende afvoerputjes moet worden afgevoerd. Zolang deze putjes niet vol worden gestopt met hondsstront en er geen wolkbreuken komen, gaat alles nog goed.
Ondanks dat er veel zand in de putjes zit, waren ze vrijwel allemaal open en kon het water gelukkig toch weg, ook al duurde het wel wat langer voor het weg was.
In een woonerf-zijstraat zijn zelfs helemaal geen afvoerputjes.
Hier moet het water vanzelf wegtrekken tussen de klinkers door (of bij overvloed stromen naar aanliggende straten), volgens de gemeente. Ook hier hebben enkele bewoners al meerdere keren bij een wolkbreuk, al veel problemen gehad.
Weet ik
Kan ik het nog wel helaas vinden
Voel je niet altijd zo aangevallen
Ik voel me niet aangevallen. Misschien reageer ik (te) stellig. In dat geval excuus daarvoor.
Allemaal onkruid in de goot, water kan niet weg….
klopt, onkruid in de goot, opgestuwde wegranden waardoor het water niet in de goot kan en verzakte rioolputjes. Deze keer liep in huis het toilet weer over en kwam het water in de keuken uit de gootsteen. Afgelopen week het straatprobleem maar weer eens gemeld. En maar weer afwachten of er een reactie komt anders dan “uw melding is ontvangen”. Ik weet dat bepaalde zaken van oudsher onder incidenteel vallen (al wordt dat incidenteel wel erg structureel) maar zaken als opgestuwde wegranden en verzakte putjes moeten toch kunnen worden aangepakt.
Het probleem…Er is veel te veel belasting op het riool. Daar is oa het “ver-betonnen” (straten/tuinen enz.) debet aan. Het water moet op een natuurlijk weg afgevoerd worden.
Klopt helemaal, maar toch zouden zaken die niet in orde zijn kunnen worden aangepakt zodat de overlast in ieder geval wat minder wordt. Er staat hier nog veel water aan de rand van de straat en in de bocht, terwijl de goot volledig droog staat.
Problemen dienen aangepakt te worden. ik zou zeggen meld ze ook. Daarnaast moet men doorgaan met het afkoppelen van regenwaterafvoer van het riool.
sry Jeroen, maar dit had ik niet verwacht, zeker niet van de SP. De verantwoordelijk voor een probleem waarvoor de gemeente ieder jaar belastinggeld ontvangt (gemeentebelasting en provinciale- en rijksbijdragen) afschuiven naar de burger. Koppel de regenpijpen maar los van het riool en zoek dan zelf maar uit waar je met dat water blijft.
Nee hoor, ik bedoel dat de gemeente bij het vernieuwen van rioleringen in straten moet afkoppelen zodat het regenwater wordt afgevoerd naar infiltratiebekkens. De gemeente is verantwoordelijk voor de infrastructuur en heft daar inderdaad belasting voor. Als particulieren op eigen initiatief willen afkoppelen, dat is overigens toe te juichen. Je kunt daar ook subsidie voor krijgen.
Excuses, verkeerd begrepen of gelezen (of misschien niet duidelijk geschreven lol).
Ook dit is onzin,want in de jaren 70 was er geen ver-betonnen.
Toen ging in de Kerkstraat waar nu de rotonde ook de putdeksels van de put af na een wolkbreuk.
Ik zeg volgens mij ook niet dat HET de oplossing is wel dan?
Kunt u zich voorstellen wat er gaat gebeuren bij een wolkbreuk, als de bewoners, zoals de gemeente het graag wil én zelfs subsidie voor wil geven, de regenpijpen gaan afkoppelen en in hun (kleine) tuinen laten lopen?!
Voor zulke ideeën moet je dus echt doorgeleerd hebben!!!
Inderdaad! Met mensen gesproken die hier voor hebben “doorgeleerd” Het is ook niet DE oplossing maar bij mij is de overlast na het afkoppelen van de hemelwaterafvoer aanzienlijk gereduceerd! Voorwaarde is natuurlijk wel dat de grond het water kan opnemen maar dat wist jij natuurlijk zelf ook al.
Inderdaad wist ik dat al, zoals u ook had kunnen lezen in mijn bericht waar u op reageert.
Als iedereen zijn regenpijpen gaat afkoppelen en laat lopen in zijn (vaak veel te kleine) tuin, wordt de wateroverlast in tuinen en straten alleen maar erger. De prijzige ondergrondse opvangbekkens (zie @RichardKeent) en ouderwetse regentonnen zijn niet bestand tegen wolkbreuken. Ook hier is een overloop naar riool of gemeentelijke hemelwaterafvoer nodig.
Je moet je afvragen of er tegen een zulke wolkenbreuk uberhaupt iets te ondernemen valt. Het gaat niet om de grote van een tuin maar om wat er per m2 tuin aan water opgenomen kan worden…
Voor dat afkoppelen zijn inmiddels zoveel ondergrondse
systemen dat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken.
Helaas is het wel prijzig.
http://www.mijnwaterfabriek.nl
Door leren ook iets voor u misschien 😉
hoi
Ik werk bij de gemeente Weert, en ik gooi inderdaad uw melding elke keer in de prullenbak.
Probeer het volgende week nog een keer!
Ga eens werken dan
Stuur maar een mailtje