(Foto’s) Op donderdag 26 oktober heeft de imkervereniging St. Ambrosius Weert 15 kersverse imkers verwelkomd.
Tijdens de speciale avond werden er diverse presentaties verzorgd door de aankomende imkers. Imkeren over de grenzen & in Groen Weert, innovatief imkeren, stonden in de belangstelling. De lezing over bijen-houden in Marokko werd vergezeld van verse muntthee en een heerlijk honinggebak op Marokkaanse wijze.
Na de presentatie volgde een feestelijke diploma-uitreiking: de vereniging is gegroeid in passie voor de bij!
Voor het volgende seizoen hebben zich al weer 17 cursisten aangemeld.
Interesse? Mail vrijblijvend naar [email protected] of kijk op http://weert.bijenhouders.nl.
[nggallery id=’5671′]
Ronnie gefeliciteerd dat de biest nu maar wat bijen erbij krijgt
Proficiat.
Er zijn al veel te veel honingbijen in Weert en omgeving waardoor de wilde bijen steeds meer voedselconcurrentie ondervinden. Er is de laatst jaren uit diverse onderzoeken duidelijk geworden dat wilde bijen veel concurrentie ondervinden van honingbijen en daardoor zelfs verdrongen worden. Wilde bijen zijn de belangrijkste bestuivers waar we dus heel zuinig mee om moeten gaan. Het gaat toch al slecht met wilde bijen door intensieve landbouw en het vele landbouwgif wat gebruikt wordt. Het zou mooi zijn als er wat minder honingbijen kwamen ipv steeds meer.
Oooo? Dit is nieuw voor mij. Wat is de reactie van bij voorbeeld de Weerter imkervereniging? En kunnen honingbijen niet net zo zeer bestuiven?
Lees onderstaande artikelen maar eens:
http://www.bestuivers.nl/beheer/artikelen/id/1385/meer-bijenkasten-leidt-tot-lagere-dichtheden-wilde-bestuivers#.WfQtWLpuJCo
en
http://www.bestuivers.nl/beheer/artikelen/id/1341/categoryid/124/1-bijenkast-versus-110000-wilde-bijen#.WfQvQ7puJCo
Gelezen, dank je voor de links! Interessant vraagstuk. Ik heb zelf ook even gezocht maar er zijn ook links die beweren dat er eigenlijk geen nadelige gevolgen zijn, dat het zeer omstreden is.