Onlangs werd bekend dat de huidige eigenaren Leo en Tamara Hovens van Eetkamer het Bruine Paard het stokje overdragen aan Bart Houben en Jordi van Lent.
Inmiddels is ook bekend welke nieuwe naam de horecazaak gaat krijgen. ’t Bruine Paard wordt Bistro De Umbelder. De Umbelder, oftewel de man die met z’n bel de aandacht trok en het nieuws verkondigde. Tieske Weekers of ’t Umbelderke was klein van stuk, maar zijn stem compenseerde ruimschoots. Van 1876 tot 1930 liep hij door de stad om het nieuws te roepen. Hij schalde over de Markt en hij staat dan ook bekend als dé stadsomroeper van Weert.
Het standbeeld van Tieske staat naast het horecapand op de Markt en de nieuwe eigenaren eren hem door met jou te proosten op de naamgever van de nieuwe bistro. Bart en Jordi zullen ‘t Bruine Paard een nieuwe impuls gaan geven. Bart Houben is onder meer bekend van Restaurant Flavours waar hij 8 jaar chefkok en eigenaar is geweest. Ook Jordi van Lent werkt al jaren in de horeca zowel bij Restaurant Flavours als Brasserie Antje van de Statie.
Het niveau wordt verbijsterend laag. We kunnen er beter mee stoppen.
Al heet het “de clitoris van Beatrix”, waar maken we ons toch druk om tjonge jonge zeg…..
Om historische uitingen te kunnen begrijpen en waarderen heb je diepgang nodig en geen eigentijdse vluchtige meningen; dat is althans mijn persoonlijke mening en dat bewijst zich ook elke keer weer opnieuw.
Heel gaaf dat 2 jonge, enthousiaste ondernemers zich hier gaan vestigen! Frisse nieuwe ideeën gecombineerd met de oude charme van het pand en de stad (niet voor niks een verwijzing naar het standbeeld). Veel succes heren!!
Na afbraak van zoveel mooie historische panden in Weert zijn we zelfs niet in staat de oude benamingen in ere te houden. Berouw komt steeds na de zonde. Eeuwig zonde.
Naait er toch uit man, Bruine Paard heeft niks te maken met historische feiten omtrent het Weerterland… Umbelder daar in tegen des te meer. Dus kwak asjeblieëftj niet zôw sjiek !
Veel opmerkingen over de naamsverandering. Alleen wie van de mensen die hier commentaar op hebben, kwamen nog eten bij Het Bruine Paard? Dus geef het een kans, want zo laten is een sowieso trekken aan een dood paard.
Doodzonde dat men het belang van dit historisch element in de Weerter binnenstad miskent. Kennelijk geen raszuivere Weertenaren.
Raszuiver…eng. Hoeveel generaties moet je terug om het predicaat raszuiver te mogen gebruiken?
ja verschrikkelijk, Weert zal nooit meer het zelfde zijn!!!
Het gaat er uiteindelijk toch om of men er lekker kan eten en als het effe kan tegen een redelijke prijs, toch!? Die enkele Weertenaar die nostalgisch valt over een pandnaam haalt maar een frietje zoorvleis.
Minachting voor oude historische naam.
Je kunt wel alles overboord gooien. Maar dat werkt niet.
Over overboord gooien …………Bij de overburen staat in al haar behouden glorie, het oude stadhuis, het jacob v horne museum, de expositieruimte, het sinterklaashuis en de nieuwe invulling.
Het werkt dus wel!
Zo heette vroeger vino’s place ook
Gaat het bruine paard nu van de gevel af?
Ja er komt nu een fietsbel te hangen
Zakelijk gezien heel dom om een begrip een andere naam te geven.
Hebben ze ook gedaan met twix (voorheen raiders) bestaat ook nog
Waar slaat dit nu weer op?
Karamel, koek met een laagje chocolade…:-)
dat is met een naamsverandering niet automatische slechter hoeft te zijn,
Het draait om de koffie en het menu, en niet om de naam
Mooie naam en blij met een bistro.
met respect voor het Weerter verleden… dat vind ik heel goed