Je eigen medische dossier bekijken dat in het ziekenhuis wordt bijgehouden? Dat kan nu online via https://mijn.sjgweert.nl. Een afsprakenoverzicht, onderzoeksuitslagen, verslagen van specialisten en correspondentie naar de huisarts: het is een greep uit de informatie die je op MijnSJG kan inzien. In de toekomst is het zelfs mogelijk om via deze weg je eigen afspraken in te plannen. Wel zo handig.
Inge de Wit, bestuurder SJG Weert: “De tijd dat de dokter in z’n eentje bepaalde wat goed voor u was, ligt gelukkig ver achter ons. Beslissen doen we in SJG Weert samen en daarbij wegen de stem en het belang van de patiënt het zwaarst. Het gaat immers om úw lichaam en gezondheid. Dat kan het beste wanneer wij in alle openheid met u communiceren. Niet alleen in de spreekkamer, maar ook daarbuiten via de elektronische snelweg.”
Inloggen met DigiD
Patiënten met een DigiD met sms-controle, kunnen direct inloggen op MijnSJG. Heb je nog geen DigiD, dan moet deze eerst aan gevraagd worden.
Naast afspraken, gespreks- en behandelverslagen en correspondentie zijn ook onderzoeksuitslagen direct zichtbaar zodra de specialist deze in het systeem heeft gezet. Dat is vaak al op dezelfde dag, bij complexere onderzoeken enkele dagen later, maar in elk geval voordat de patiënt bij de arts op het spreekuur komt voor een nadere uitleg en een eventueel behandeladvies. Natuurlijk kan zo’n uitslag op het beeldscherm, zonder context en interpretatie van de dokter, confronterend zijn en veel vragen oproepen. Het is de keuze van de patiënt om hier wel of geen gebruik van te maken. Inge de Wit: “Dat is de winst van MijnSJG. Als je niet wilt kijken, kijk je niet. Wij vinden echter dat je als patiënt het recht hebt om zelf te bepalen of en wanneer je je medisch dossier inziet. Vandaar deze extra, digitale service.“
Meer informatie
Mensen die meer willen weten over MijnSJG voordat ze er gebruik van maken, kunnen hiervoor terecht op de website van SJG Weert. Op www.sjgweert.nl/mijnsjg staan de meest gestelde vragen en de antwoorden. Ook is er op poliklinieken of via Patiënteninformatie een informatiefolder beschikbaar. Zijn er toch nog vragen, dan kan contact gezocht worden met de afdeling Patiënteninformatie (patië[email protected] of 0495 – 57 22 05).
Alweer een dienst die er van uit gaat dat iedereen moet leven volgens de regels van het computertijdperk. Met name ouderen, maar ook steeds meer jongeren (in navolging van BN-ers) kunnen of willen niet op die manier leven. Er worden speciale telefoons gemaakt, bedoeld voor ouderen, waarmee je alleen kunt bellen en sms-en. Als je een uitkering hebt en je klopt bij de gemeente aan voor een smartphone met internet abonnement heb je toch een probleem.
Gelukkig kun je je dossier ook nog altijd in het ziekenhuis zelf inzien ;).
Het is geen vervanging van persoonlijk contact, het komt erbij en het staat iedereen vrij om het wel of niet te gebruiken. Iedereen mag zelf kiezen, het is niet verplicht. Wil/ kun je online je dossier inzien? Prima! Wil je liever naar het ziekenhuis en daar je dossier opvragen? Ook prima!
Welkom in de wereld die vooruitgang heet en u beter van informatie voorziet als u zich daar ook werkelijk voor open stelt.
Verdiep u zich eens in de nieuwe technologie in plaats van de absolute rem op alles wat nieuw is wil ik niet strategie.
Ja zeker, oudere mensen zijn soms echt irritant en negatief in dit opzicht.
Je mag hopen dat je ook ouder wordt. Dan hoor je ook bij die groep irritante mensen. Daarnaast, als informatie, ik werk dagelijks met een computer. Geen probleem. Wil niet zeggen dat ik niet kan begrijpen dat er mensen zijn die de snelheid van veranderingen in die wereld niet meer kunnen volgen. En niet alleen ouderen. Kijk maar eens naar de stresscijfers bij de jongeren.