Stadstriathlon Weert geannuleerd

Algemeen Corona Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Houd het hoofd koel

Na breed en intens overleg heeft het bestuur van Stichting Stadstriathlon Weert besloten om de 2020-editie te annuleren.Reden hiervoor is dat ez als organisatie van een evenement met meer dan 2.500 deelnemers en 500 vrijwilligers de verantwoordelijkheid moeten nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Immers sport, gezondheid en veiligheid horen bij elkaar.

Gezien de actuele ontwikkelingen, de onzekerheid over het verdere verloop van de coronacrisis en maatregelen die het RIVM en de overheid hebben aangekondigd en wellicht nog gaan nemen is het thans zeer onzeker of het doorgaan van de Stadstriathlon 2020 mogelijk is.

De organisatie wil deze onzekerheid niet langer laten voortbestaan en alle betrokkenen nu duidelijkheid geven. Veel van onze doelgroepen zijn getroffen door de gevolgen van het virus: verenigingen liggen stil, scholen zijn gesloten, de 112-triathlondeelnemers leveren nu al extreme prestaties en de sponsoren zijn gefocust om hun bedrijven draaiende te houden. Daarnaast kunnen triatleten al enige weken niet meer trainen.

Ondanks dat de organisatie de afgelopen maanden enorm hard gewerkt heeft om een mooie vernieuwde vorm van de Stadstriathlon Weert neer te zetten, valt deze beslissing zwaar maar voelt het wel als goed gezien de huidige situatie.

Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kunnen gaan, is dit volgens ons de enige verstandige beslissing die er is. De organisatie wenst de vrijwilligers, deelnemers en sponsoren sterkte toe in de komende periode.

Als organisatie zullen ze niet stil gaan zitten. Ze hebben zich immers volledig virtueel georganiseerd en gaan nu van de 2021 editie iets extra spectaculairs maken. Ze hopen iedereen volgend jaar tijdens het 2e weekend van juni (12 & 13 juni 2021) aan de start of als toeschouwer van de Stadstriathlon Weert te zien.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie