Ondanks de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, staat er de laatste dagen een lange rij bij de Milieustraat. De gemeente Weert ziet zich genoodzaakt in te grijpen om de situatie te verbeteren.
Er worden vanaf woensdag 8 april extra maatregelen genomen om de rij in te korten, de bereikbaarheid van bedrijven te verbeteren en verkeersonveilige situaties te voorkomen. Zo worden de openingstijden verruimd en komt er een stopverbod vanaf het viaduct aan de Graafschap Hornelaan tot de Stekshofweg.
Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met deze extra maatregelen hopen we de situatie bij de Milieustraat te verbeteren. Maar ik vraag ook aan inwoners van Weert en Nederweert om verantwoordelijkheid te nemen door spullen waar mogelijk tijdelijk ergens anders op te slaan. Blijf thuis en kom alleen naar de Milieustraat als het écht nodig is. Alleen zo kunnen onze medewerkers op de Milieustraat hun werk op een verantwoorde wijze blijven doen.”
Maatregelen coronavirus
De gemeente Weert wil de Milieustraat graag openhouden om service te bieden aan mensen die het echt nodig hebben. Er zijn wel de nodige maatregelen genomen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor wordt o.a. maar een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten. De laatste dagen heeft dit geleid tot extreme wachtrijen.
Verruiming openingstijden
Eén van de maatregelen die de gemeente hiertegen neemt, is een verruiming van de openingstijden. Op maandag en woensdag tot en met zaterdag is de Milieustraat vanaf 8 april geopend van 09.00 – 17.00 uur. Op dinsdag en zondag blijft de Milieustraat gesloten. De Milieustraat moet op dinsdag worden leeggehaald zodat er weer ruimte is om nieuwe spullen af te leveren. Op maandag 13 april is de Milieustraat dicht vanwege 2e paasdag.
Stopverbod
Daarnaast wordt er vanaf 8 april tijdelijk een stopverbod ingesteld om voor een verkeersveilige situatie te zorgen. Vrachtverkeer is hiervan uitgezonderd. Het stopverbod geldt tussen 08.00 en 18.00 uur vanaf het viaduct aan de Graafschap Hornelaan tot de Stekshofweg en de omliggende straten. De gemeente zal hierop handhaven.
Wachtrij ingekort
Het is niet meer toegestaan om een rij te vormen op de Graafschap Hornelaan en de daar rondom gelegen wegen. De wachtrij wordt ingekort tot aan de keerlus. Is de rij vol? Dan moet je omkeren en op een ander moment terug komen.
Milieustraat open kunnen houden
Meerdere gemeenten hebben besloten hun Milieustraat te sluiten. De gemeente Weert hoopt met deze maatregelen de Milieustraat open te kunnen houden en tegelijkertijd de veiligheid en capaciteit te garanderen. Mocht de situatie na deze maatregelen niet verbeteren, dan zal ook de gemeente Weert moeten besluiten de Milieustraat te sluiten. Sla dus (indien mogelijk) spullen op en kom op een later tijdstip de Milieustraat bezoeken.
De slechts geregelde, bestuurde en uitgevoerde milieustraat van NL. Daar zou Weert wel een slag kunnen maken.
De gratis en betaalde afvoerstromen door elkaar, wel 2 poorten, trappen beklimmen om te storten. Meestal een grote parkeerzooi tijdens opening. Gelukkig is het personeel vriendelijk maar ook deze lukt het niet om structuur aan te brengen bij drukte. Het is ikke ikke op de los plekken.
Gelukkig hebben ze sinds kort wel zonnepanelen en is het oud ijzer bij de uitgang weg.
Goh leuke hobby heb je!
Milieustraten bezoeken en vergelijken:)
Een stopverbod geldt niet als er een file ontstaat.
De wegenverkeerswet maakt onderscheid tussen noodgedwongen stoppen (ongeval, pech, file, voorrangskruising, voetgangers oversteekplaats, etc.) en stoppen uit vrije wil oftewel vrijwillig stoppen.
Op de Maaspoort is ook een stopverbod, al 30 jaar en misschien nog wel langer.
Als een voorganger een inrit links in wil en er tegemoetkomend verkeer komt, zal uw voorganger en u moeten stoppen, of u het wil of niet. Of bij de voetgangersoversteekplaats bij de rotonde (Maaseikerweg) zal u moeten stoppen als er voetgangers oversteken.
Dus krijgt u een boete voor vrijwillig stoppen op de Gr. Hornelaan, omdat er een file ontstaat, deze boete niet betalen en aanvechten.
De wachtrij word aangepast tot de keerlus!. Dus tot daar moet je blijven rijden.
Vroeger werd 1x per maand grof vuil opgehaald.
Zou nu ook een mogelijkheid zijn
IDD. Ben je ook af van dat dumpen bij glascontainers
Goed besluit !
Zo’n enorme rij wachtenden met overlast voor aanliggende bedrijven aan de Graafschap Hornelaan en mogelijke illegale dumpingen door mensen die hun afval niet kwijt konden, wil ook niemand.