Energiebesparende maatregelen nemen in jouw woning scheelt niet alleen in de portemonnee, maar verhoogt ook het woongenot én is goed voor het milieu. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Speciaal voor de inwoners van de wijken Centrum, Biest en Fatima in Weert organiseert Warm Wonen in Weert op maandag 29 maart een informatief programma dat je via internet kunt volgen.
Tijdens deze digitale bijeenkomst vertellen deskundigen over allerlei aspecten van energieverbruik en -besparing. Ook krijg je informatie over het project Warm Wonen in Weert en uitleg over hoe je zelf gemakkelijk energie kan besparen.
Aanmelden informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst wordt uitgezonden op maandag 29 maart van 19.00 uur tot ca. 20.30 uur. Je kan vooraf of tijdens de bijeenkomst vragen stellen die dan in het programma beantwoord worden.
Voor deelname is aanmelden noodzakelijk via de website www.warmwoneninweert.nl. Na aanmelding krijg je een internetlink doorgestuurd en ontvang je uitleg hoe je jouw vragen kan insturen.
Energieneutrale gemeente
Warm Wonen in Weert is een project van de gemeente Weert, woningbouwcorporatie Wonen Limburg en Coöperatieve Vereniging WeertEnergie. Woningeigenaren of huurders krijgen hulp bij het nemen van kleine (en later grote) energiebesparende maatregelen. Dat doen ze om de energielasten voor inwoners te verminderen. Ook willen ze ervoor zorgen dat ze in 2040 een energieneutrale gemeente zijn, dat betekent dat ze net zoveel energie gebruiken als ze zelf produceren. Hiermee gaan ze op weg naar een schonere en gezondere toekomst.
Warm Wonen in Weert volgen
Warm Wonen in Weert is de eerste stap in de energietransitie in Weert. Samen besparen we energie, de rest volgt later. Volg het project via social media en de nieuwsbrief en krijg nuttige tips van inwoners van Weert die al volop bezig zijn met energie besparen.
Energie neutrale gemeente? Vreemd om dit op gemeenteniveau te beschouwen en te willen realiseren. Dit getuigt van weinig inzicht in de materie en zal leiden tot allerlei verkeerde besluiten en veel verspild geld.
Veel verstandiger is om dit op landelijk niveau te beschouwen. Immers met een aantal moderne (Thorium) kerncentrales kom je landelijk al een heel eind. Tevens kan dan het probleem van opslag (voor als de zon niet schijnt en ook niet waait) mogelijk opgelost worden. Opslag mogelijk met behulp van waterstof.
Zon en wind leveren dan als het kan en kern- en andere centrales springen bij als het nodig is.
Of gaat Weert besluiten om een kerncentrale en een waterstof fabriek te gaan bouwen?