Peiling – Ook BAM Wonen heeft als afgevallen finalist voor de iconische locatie aan de Stadsbrug haar ontwerp gedeeld. BAM Wonen ontwierp het plan ‘Statterbrök’.
‘Statterbrök’, de poort van Weert en de entree naar het glooiende groene landschap van Limburg. Het gebouw is geen massief ensemble maar kleinschalig en transparant, bestaande uit 4 woongebouwen. Door de woongebouwen heen blijft vanaf de Eindhovenseweg de toren van de Martinuskerk als icoon van Weert dominant zichtbaar.
Weert is geen stad van massale hoge gebouwen. En zeker deze plek vraagt om een subtiele overgang vanaf de Hameij en de Poort van Limburg naar het terrein van het kantorenpark Centrum Noord. Vandaar de keuze voor 4 kleinschalige woongebouwen, tot in detail afgestemd op de directe omgeving. Parkeren wordt ondergronds opgelost. Doordat elk woongebouw apart is vormgegeven ontstaat een grote variëteit in woningtypologieën. Herkenbare woongebouwen met woningen voor alle doelgroepen, jong en oud, betaalbaar en comfortabel met eigen buitenruimtes en gemeenschappelijke terrassen. De architectonische eenheid tussen de 4 verschillende gebouwen maakt het tot een iconisch ensemble.
BAM Wonen bouwt voor nu en voor de toekomst en kiest daarom voor het bouwen in hout. Energie-efficiënt, circulair, natuur-inclusief, klimaat-adaptief, met veel groen zoals het hoort in Weert. Het groen is dan ook uitbundig, van hoge kwaliteit in alle 4 seizoenen en een integraal onderdeel van de architectuur. Het daklandschap staat daarbij symbool voor het kenmerkende groene heuvellandschap dat Limburg zo onderscheidt, waarin de PV panelen voor energieopwekking zorgvuldig zijn opgenomen. Duurzaamheid is geen toevoeging meer aan het architectonisch ontwerp, maar integraal verweven en esthetisch vormgegeven in het plan. ‘Statterbrök’, met recht een iconisch woongebouw in de schaal van Weert.
De afgelopen maanden heeft het team bestaande uit VFO Architects en Urban Design BV, Urban Synergy, BAM A&E en BAM Wonen met veel plezier en enthousiasme gewerkt aan het plan ‘Statterbrök’.
Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.
Dat is ook DIK DOEN met een dooie mus.
jij kan ook een opkikkertje gebruiken
Ook dit ontwerp vind ik veel mooier dan het ontwerp dat het geworden is….
Klopt helemaal, maar dan die opmerking over geen hoge gebouwen maar een overgang van Hameij naar kantorenterrein. Daarom hebben ze gekozen voor torens van totaal 8 verdiepingen.
Wat klopt hier eigenlijk wel, als ik het bovenstaande lees dan zou ik zeggen dit is het geworden, maar het is het dus alweer niet. Welk zooitje moet het dan wel worden?
Zie het bericht van 21 april 10.51 uur over het ontwerp van die bedrijven die niet meer weten hoe je in het Nederlands schrijft.