Cel- en taakstraf voor aanranding meisje en filmen vrouw in zwemhokje

2 min. leestijd
Foto ter illustratie

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige man uit Weert veroordeeld tot een gevangenisstraf van 60 dagen, waarvan 58 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 60 uur. Hij randde een destijds 16-jarige meisje aan tijdens het uitgaan en filmde stiekem een vrouw die zich aan het omkleden was in een zwemhokje. 

De verdachte was in december 2018 aan het werk als beveiliger en reed ’s nachts met zijn bus rond in het uitgaansgebied in Helmond. Op enig moment zag hij twee meisjes lopen. De verdachte deed zijn schoenen uit en ging op sokken achter de meisjes aan, zodat zij hem niet hoorden aankomen. Vervolgens stak hij bij een van de meisjes van achteren een hand tussen haar benen. Na deze aanranding ging de verdachte er vandoor.

Na zijn aanhouding werden gegevensdragers van de verdachte in beslag genomen. Daarop stond onder meer een filmpje dat hij in januari 2019 stiekem had gemaakt van een naakte vrouw die zich in een hokje van een zwembad aan het omkleden was. De rechtbank spreekt de verdachte vrij van bezit van kinderporno.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte in korte tijd een jong meisje aanrandde en stiekem een naakte vrouw filmde. Daarmee maakte hij grote inbreuk op hun persoonlijke levenssfeer en tastte hij hun lichamelijke integriteit aan. Het slachtoffer van de aanranding slikt sinds het voorval al 3 jaar slaapmedicatie omdat zij niet kan slapen.

De rechtbank vindt een grotendeels voorwaardelijke celstraf en 60 uur taakstraf op zijn plaats. Aan het voorwaardelijke strafdeel koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt de verdachte een meldplicht bij de reclassering, moet hij meewerken aan diagnostisch onderzoek en een ambulante behandeling en aan controle op zijn gegevensdragers. Daarnaast moet hij het slachtoffer van de aanranding een schadevergoeding betalen van ruim 1.200 euro.

Lees de volledige uitspraak via: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2021:2992

Deel dit bericht
1 reactie