Op 6 december startte GGD Limburg-Noord met het geven van boostervaccinaties aan het zorgpersoneel van enkele grote zorginstellingen. Ook in de Poort van Limburg worden weer vaccinaties gegeven.
De eerste boosters werden gegeven aan personeel van Proteion, Land van Horne en De Zorggroep. Dit gebeurde op de nieuwe priklocaties van de GGD in Weert (Poort van Limburg) en Venray. Deze prikronde kon versneld worden gestart door een intensieve samenwerking met de besturen van deze zorginstellingen.
Andere zorginstellingen volgen, zodat naar verwachting binnen enkele weken een groot deel van het zorgpersoneel in de regio van een boostervaccinatie voorzien kan worden. De vaccinaties worden gegeven door medewerkers van de GGD Limburg-Noord, die hierbij nauw samenwerken met medewerkers van de zorginstellingen.
Op 24 november waren GGD-medewerkers in mobiele teams al gestart met het vaccineren van personeel tijdens bezoeken aan instellingen.
Bewoners van zorginstellingen
De bewoners van de drie zorginstellingen ontvangen een boosterprik van de eigen medische staf van Proteion, Land van Horne en De Zorggroep. Bewoners van andere zorginstellingen zonder eigen medische staf worden gevaccineerd door inzet van mobiele teams van de GGD.
Het geven van een boosterprik is erg belangrijk om de bescherming tegen corona op peil te houden. Vooral ouderen en mensen met een zwakke gezondheid lopen anders gevaar om ernstig ziek te worden door een coronabesmetting. Maar ook voor het zorgpersoneel is het belangrijk om de extra vaccinatie te halen. Dit om te voorkomen dat het personeel in de zorg ziek wordt door corona.
De komende weken schaalt GGD Limburg-Noord verder op en bezoeken mobiele prikteams van de GGD zorginstellingen in de regio. Daar krijgen bewoners en zorgpersoneel de boostervaccinatie op locatie aangeboden. Hiervoor hebben zich al ruim 30 zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg bij de GGD aangemeld. Voor niet-mobiele thuiswonenden is er eveneens een mobiel prikteam dat door de regio rijdt om deze groep aan huis te vaccineren.
De perfecte oplossing: geen 2G geen QR code nodig om ergens naartoe of naar binnen te gaan. Alleen als je naar de IC wilt gaan. Geen QR code daar de linker deur en naar buiten. Wil je €5000/dag betalen dan door de rechter deur. Dit geldt uiteraard niet voor personen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden. Vrij naar een specialist uit een Eindhovens ziekenhuis.
Men prikt dus zij die het meeste gevaar lopen: de ouderen en de mensen met wie ze direct contact hebben. Er is geen lijst met dikke kerels, anders werden die ook nog opgeroepen. Gezonde jongeren/kinderen hebben geen serieuze klachten van corona, die worden alleen geprikt voor ouderen en dikke rokende kerels.
Aangezien u vrijheid wordt afgepakt indien u geen prikabonnement neemt, kan de poort van Limburg nog wel even open blijven.
Vaccinatie helpt niet tegen besmet te geraken. Ook gevaccineerde raken besmet en kunnen ziek worden, maar kunnen minder ziek worden dan ongevaccineerde.
Ouderen of mensen met een zwakkere gezondheid of verminderde weerstand (door bv een ziekte), worden sneller ernstiger ziek dan gezonde mensen.
De Coronaprik is er alleen maar om de ziekenhuizen met ernstig zieke mensen te ontlasten, niet om besmettingen tegen te gaan.
Een kennis van mij, met beide vaccinaties en voor de rest kern gezond, werd 1,5 maand geleden ziek. Corona positief. Binnen 3 weken, waarvan hij 1,5 week in coma is gehouden, was hij dood en begraven.
Een andere kennis, ook met beide vaccinaties, heeft voor de derde keer Corona gehad, waarvan gelukkig maar 2x licht ziekjes.
Beide gevallen is geen onzin uit Rooj, maar de echte waarheid.
Ook met de beide vaccinaties kun je besmet én ziek worden.
Fijn! Ik hoop wel dat deze locatie de komende tijd dan ook open blijft voor de rest van Weert en omstreken.
Fijn! Ik hoop wel dat deze locatie de komende tijd dan ook open blijft voor de rest van Weert en omstreken.