In de flats aan de Laurenburg gaan ze van het gas af. Nadat de afgelopen maanden de nodige voorbereidingen zijn getroffen vond dinsdag een heugelijk moment plaats. De eerste units voor de warmtepomp werden geplaatst.
Een kraan van hijsspecialist Mammoet kwam naar Weert om de units in de bijgebouwen naast de flats te takelen. Een precisieklusje omdat de installaties tussen het flatgebouw en bomen moesten worden gemanoeuvreerd. Maar met de juiste mensen op locatie verliep het proces zoals gepland.
Wonen Limburg, eigenaar van de gebouwen, heeft deze bijzondere warmtepomp speciaal laten ontwikkelen. In september 2020 is de eerste installatie in werking gesteld bij een woongebouw in Venray. De ervaringen van de bewoners zijn heel positief.
Bestaande leidingen en radiatoren worden gebruikt
Doordat het een hogetemperatuur warmtepomp is, kunnen de bestaande leidingen en radiatoren worden gebruikt. Daardoor kan ook de stralingswarmte van de radiatoren behouden blijven. Veel mensen vinden dat prettig. De installatie is bovendien flexibel, waardoor dit een interessante oplossing kan zijn voor projecten waar een tijdelijke installatie nodig is.
Bekijk een video: https://youtu.be/ckYL4QRM4Io
Ich heb gein plaats veur zoene kontainer bej mich. Ich blief mer hout stoke dan krieg ich up auch werm.
Ik heb vaak busjes van Kemkens zien staan bij de flats. Mogelijk is dat de rede dat er gekozen is voor een nieuwe verwarmingsbron. Met een nieuwe verwarming kunnen de bewoners weer een tijd comfortabel warm wonen.
Kemkens, over deze firma zijn wel meer klachten. De communicatie is bar slecht, de uitvoering klopt niet altijd en over de afwerking zullen we het maar niet hebben.
Maar ook hier is een klacht bij Wonenlimburg tegen dovemansoren gericht. Schijnbaar leeft kemkens op goede voet met WL om een of andere reden.
Normaal gesproken zou een firma die zoveel klachten heeft toch vervangen moeten worden.
Lees wat zure commentaren
Zou dat vanwege enige jaloezie zijn , omdat in deze flats er een veel lagere energierekening komt?
Dat is juist mooi zo’n lage rekening. Het is alleen jammer dat we te laat zijn begonnen met het maken van duurzame energie.
Draaien op elektrische energie uit een aardgascentrale.
En dat noemen ze dan groene energie.
Nu nog wel maar die stroom word elk jaar duurzamer :). Buiten dat is er een stuk minder energie nodig door het hoge rendement van warmtepomp t.o.v. een gasketel. Dus in totaal gaat ons energieverbruik naar beneden en daarmee de uitstoot. Wanneer we de gebruikte energie dan ook nog duurzamer maken gaat onze leefomgeving er behoorlijk op vooruit :D.
Jij bent toch lid van Weert energie, vandaar dus jouw comment.
Klopt inderdaad. Tijdens het verbouwen van ons eigen huis flink in de materie gedoken waardoor ik het nu een interessant topic vind en me aangesloten heb bij WeertEnergie. Na mijn eigen project verbaasde het me hoe rendabel alles was, dat maakt me enthousiast en dat deel ik graag. Foutieve vaak negatieve informatie over duurzame initiatieven ga ik dan ook graag op in.
Hoeveel kilo R290 (propaan) zit daar in? Als het maar niet gaat lekken, want dan zijn deze prehistorische flatjes na de klap ook weg.
Worden toch afgebroken
Over 10 jaar
Daar kan de aardgas leiding onder je huis ook voor zorgen natuurlijk.
Onder mijn huis loopt geen aardgasleiding, bij jou wel?
Maar op de aardgasleiding staat een druk lager dan 1 bar. Bij lekkage komt er maar weinig uit en ontploft het helaas regelmatig.
Deze propaanwarmtepomp bevat vloeibaar propaan onder een druk van 30 bar, dat kan bij breuk ineens vrijkomen. Propaan is zwaarder dan lucht en aardgas. Dat is een risico factor veel hoger dan de aardgasleiding.