Op Walburgpassage kun je nu lokaal opgewekte stroom ‘tanken’

Algemeen Economie Uitgelicht Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Met het toenemen van het aantal elektrische auto’s, neemt ook de behoefte toe om auto’s op een openbare plek te kunnen opladen. Op zaterdag 17 september werden twee openbare laadpalen op het parkeerdek van de Walburgpassage in Weert in gebruik genomen.

De laadpalen krijgen groene stroom van WeertEnergie, afkomstig van het zonnepark Altweerterheide en het Windpark Weert. De daadwerkelijke levering gebeurt via om | nieuwe energie.

Groene stroom uit eigen buurt

De gemeente Weert wil in 2040 energieneutraal zijn. Om de CO2-uitstoot te verminderen worden fossiele brandstoffen vervangen door duurzame alternatieven, zoals groene energie. Voor de mobiliteit betekent het dat benzine- en dieselauto’s plaats gaan maken voor elektrische auto’s. Met het toenemen van het aantal elektrische auto’s, neemt ook de behoefte toe om auto’s op een openbare plek te kunnen opladen.

Wethouder Lizbeth Steinbach: “Als gemeente Weert willen we het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. We doen dat onder andere door het faciliteren van openbare laadpalen. Het mooie van de publieke laadpalen op de Walburgpassage is dat de groene stroom uit onze eigen buurt komt. Van het Windpark Weert langs de snelweg A2.”

Openbare laadpalen

Aan een laadpaal kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. In minder dan een uur tijd worden de wagens opgeladen om 100 km te rijden. Ideaal voor inwoners en bezoekers, die hun auto in de binnenstad van Weert parkeren. Onder het ‘shoppen’, uiteten of theaterbezoek laadt de auto op met groene stroom uit de eigen buurt. Als de laadpalen goed gebruikt worden, volgen er mogelijk meerdere publieke laadpalen op de Walburgpassage.

Vanaf 1 januari 2023 krijgen alle elektrische laadpalen in de parkeergarages van de gemeente Weert stroom van WeertEnergie. Kees de Korver, voorzitter WeertEnergie: “WeertEnergie gaat enthousiast door met het verder uitbreiden van de productie van groene stroom met onder andere zonneweides en zonnedaken.”

Bekijk een video: https://youtu.be/4rxMagqTj4U

Deel dit bericht
7 reacties