Budel – Om de problemen met overlastgevende asielzoekers in de gemeente Cranendonck tegen te gaan, start vandaag een speciaal toezichtteam. Het team van vier toezichthouders zal tot en met het einde van het jaar aan de slag gaan op de plekken waar overlast het meeste voorkomt.
Het gaat in eerste instantie om een proef van 10 maanden, zo meldt de Rijksoverheid. Het team zal zich laten zien op de locatie van het COA in Budel, in het winkelgebied en in het openbaar vervoer. Ze gaan daar op werkdagen aan de slag, maar als blijkt dat de uren effectiever kunnen worden ingezet, is inzet op andere momenten ook mogelijk.
Aanpak toezichtteam
Het team in de gemeente Cranendonck focust zich met name op het voorkomen van overlastgevend gedrag door asielzoekers. Het team zet zich dan ook in op persoonlijk contact met de doelgroep en bezit hiervoor ook de benodigde ervaring. Daarnaast wordt ingezet op nauw en frequent contact met omwonenden, winkeliers en ondernemers, de lokale politie, het COA en de vervoerders. Eenzelfde team is eind vorig jaar in Ter Apel (gemeente Westerwolde) gestart om overlast tegen te gaan.
Breder aanpak overlast
Er is een kleine groep mensen die gebruik maakt van de gastvrijheid in Nederland, maar zich vervolgens misdraagt. Het kabinet heeft daarom al eerder structureel € 45 miljoen beschikbaar gesteld voor een intensievere en strengere aanpak van overlastgevende en criminele asielzoekers. Dit team is daar een onderdeel van.
Overlastgevende en criminele asielzoekers moeten zo snel mogelijk uit ons opvangstelsel gehaald worden, zo stelt de Rijksoverheid. Deze groep verpest het voor de rest en ondermijnt het draagvlak van opvang voor mensen die vluchten voor oorlog of vervolging.
45 miljoen stelt het rijk beschikbaar om een intensievere en strengere aanpak van overlastgevende en criminele asielzoekers. Ja, pomp er nog wat meer in om er toch weer achter te komen dat het allemaal niet helpt.
Het doorlopende gezever dat het alsmaar een kleine groep betreft..
Als een kleine groep al niet aangepakt kan worden (en die kleine groep veilige landers weet dat) hoe willen ze dan de grote groep reguleren die asiel aanvraagt.
Het probleem asiel en immigratie met te hoge toestroom, huisvesting en noem de hiermee gepaarde problemen maar op blijft onbeheersbaar en gaat naar een overtreffende trap.
Onze politieke leiders en partijen verschillen zoveel van mening dat het onoplosbaar blijft.
Daar kunnen ze tot st Juttemis over vergaderen, in gesprek gaan, vooral van mening verschillen.
Recentelijk was een politiek partijleider in Weert en die spint hier garen mee. Misschien zelfs terecht en daarmee blijft het dweilen met de kraan open en de hele problematiek voor zich uit schuiven, niets beslissen, niets oplossen.
Rutte en co zullen je vragen niet tevredenstellend beantwoorden. Van hen krijg je alleen termijn beloftes die ze dan uiteindelijk door voor iedereen vooraf duidelijke redenen niet kunnen nakomen. Geldt overigens niet alleen voor het Nederlands beleid maar ook Europees.
Er wordt nu toch tot actie over gegaan?
Pleisters plakken is geen oplossing maar symptoom bestrijding.
Er zit een limiet aan hoeveel immigranten Nederland (ieder land) kan opvangen. Niet alleen in huisvesting maar ook qua integratie. Om dit te kunnen betalen zal de verzorgingsstaat verder afgebroken (moeten) worden.
Zolang hier de gratis snoepwinkel open is blijven immigranten massaal komen. Als Hugo zijn 1 miljoen huizen af heeft kan hij erna 2 miljoen huizen bij bouwen.
Dit gaat natuurlijk een keer enorm mis met dit ‘beleid’ (er is geen beleid).