Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand geen zonnepanelen op het dak heeft. Voor hen die twijfelen, brengt het ‘Praatje over zonnepanelen’ op donderdagavond 20 april nieuwe inzichten.
Frans van Tuel vertelt over de werking van zonnepanelen, de diverse soorten en toepassingen, mogelijkheden en belemmeringen. Uiteraard wordt er ook over de kosten en opbrengsten gesproken en laat hij zien wat het effect is van de aanstaande afschaffing van het ‘salderen’.
Het Praatje vindt plaats in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via www.warmwoneninweert.nl.
Eerst promoten, subsidiëren en daarna afbreken. Ik geloof dat geen enkele energetisch nieuw voorstel nog geloofwaardig is. Noch zonnepanelen na 2025 noch de verplichting warmtepomp 2026.
Wat Brussel en Jetten nog meer verzinnen om de burger een poot uit te trekken in niet te zeggen maar veel goeds gaat het niet brengen.
Maar niet dat ik “überhaupt er nog een herinering aan heb”, leven we in een rijk en gaaf land, toch!?
Het is maar hoe je het bekijkt, een mooi en rijk land, mooi misschien nog wel maar rijk? Wie is hier in dit land noch rijk? Betalen en nog eens betalen en de prijzen en belasting maar opschroeven en ten voordele van wat, Joost mag het weten maar in orde is iets anders.
Mijn laatste zin is puur sarcasme.
Maar helaas wel de waarheid.
Het effect is dat vanaf 2025 je 33% van je zelfopgewekte stroom niet meer af mag trekken van het winter verbruik. Daarna in stapjes naar nul % aftrekken in 2030 en nog maar een habbekrats krijgen voor al jouw zelfopgewekte stroom. Zij die een warmtepomp bezitten gaan dus het volle pond betalen voor al die stroom in de winter verbruikt. Degene die nu aan panelen beginnen zullen dat niet in 10 jaar terugverdienen.
As we speak is de stroomprijs 19 april in de middaguren negatief.
Zelfs 20ct per kWh.
Maw de stroomopwekkers betalen(!) de consument om stroom af te nemen.
Zonnepanelen zijn alleen rendabel voor de stroom die je zelf direct verbruikt.
Indien je meer opwekt en de saldering afloopt kan je ze beter uitzetten bij een negatieve stroomprijs.
Eerste 3 zinnen Alleen van toepassing bij een dynamisch energie kontrakt!?
Yep, dat klopt.
Zonnepanelen zijn alleen rendabel voor de stroom die je zelf direct verbruikt.
Indien je meer opwekt en de saldering afloopt kan je ze beter uitzetten bij een negatieve stroomprijs.
Bij meer opwekken dan gebruiken krijg je het kale tarief, hier is dat € 0,13vergoed. Alleen bij een dynamisch contract kun je ze dan beter uitzetten.
Wel 15 cent energiebelasting (was per 2023 al verdubbeld door Jetten en Co)