Bospop kan blijven vernieuwen dankzij duizenden vrijwilligers

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Ondanks de stevige wind werd er woensdag op het Bospopterrein op Boshoven hard gewerkt om alles af te krijgen voor het aankomende festivalweekend. Zo’n 3200 vrijwilligers zullen tijdens Bospop 2023 hun bijdrage leveren. Florian de Wit, voorzitter van de Stichting Bospop is daar heel trots op. “Dat is meer dan we ooit gehad hebben. Vrijwilligers is wat Bospop maakt en alleen met de vrijwilligers kunnen we dit doen”.

Nauwelijks last van Poly

Terwijl met name het Westen en Noorden van Nederland woensdag flink last hadden van storm Poly had Bospop niet zoveel hinder van de sterke wind. “Er zijn een paar hekken omgewaaid, maar dat stelde niet veel voor”, aldus de voorzitter. Wel kon er enige tijd niet gewerkt worden met de hoogwerkers en was de grote tent vanwege de sterke wind even niet toegankelijk voor de medewerkers.

Tropisch

Het aankomende weekend krijgen we te maken met tropische temperaturen. De organisatie heeft zich hierop voorbereid. “Maatregelen die we onder andere nemen is dat mensen flesjes mee mogen nemen zonder dop”. Deze kunnen bij verschillende waterpunten gevuld worden met drinkwater, zo vult De Wit aan. “We zullen ook met de EHBO zorgen voor sponzen en water zodat mensen gekoeld kunnen worden”.

Schappelijke prijs

De afgelopen jaren is een bezoekje aan een festival flink duurder geworden. Niet alleen zijn de entreeprijzen gestegen, ook de prijs van muntjes ging flink omhoog. Bospop doet er alles aan om een bezoek aan het Weerter festival zo betaalbaar mogelijk te houden. De Wit: “Dat merk je onder andere doordat je bij ons nog gewoon een biertje kunt drinken voor een muntprijs van €3,20; een hele schappelijke prijs, zeker als je dat vergelijkt met andere festivals”.

In deze video nemen we een kijkje bij de opbouw van Bospop. Stichtingsvoorzitter Florian de Wit vertelt ons wat er dit jaar allemaal veranderd is aan het festivalterrein en wat de organisatie gedaan heeft om Bospop te verduurzamen: https://youtu.be/5Y_7waT4Nr4.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties