Plechtige viering en Mariaprocessie ter ere van Maria ten Hemelopneming

Algemeen Uitgaan Weert 18 reacties 1 min. leestijd
Fotograaf: Theo Van de Winkel

Op 15 augustus a.s. staat een bijzondere viering gepland ter ere van het feest van Maria ten Hemelopneming. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een plechtige hoogmis en aansluitende Mariaprocessie, die een diepere betekenis zullen geven aan deze speciale dag.

Om 19.00 uur zal de plechtige hoogmis aanvangen, een centraal moment van devotie waarbij het eeuwenoude verhaal van Maria’s Hemelvaart wordt herdacht. Het St. Martinuskoor, bekend om hun harmonieuze uitvoeringen, zal de indrukwekkende vierstemmige Missa Simplex van Piet Stalmeier ten gehore brengen. Deze meesterlijke compositie wordt aangevuld met diverse prachtige meerstemmige Marialiederen.

Na de hoogmis wordt een sfeervolle Mariaprocessie georganiseerd. De processie leidt naar de serene Lourdesgrot, gelegen in de weelderige tuin van de zusters Birgitinessen in de Maasstraat.

Je bent van harte uitgenodigd om op 15 augustus om 19.00 uur samen te komen in de St. Martinuskerk in Weert om de plechtige hoogmis bij te wonen en vervolgens deel te nemen aan de Mariaprocessie.

Deel dit bericht
18 reacties