Betonmixer met 20 ton beton rijdt zich vast op Boshoven

Algemeen Opmerkelijk Weert 3 reacties 2 min. leestijd

In de wijk Boshoven vond vanmiddag een incident plaats met een betonmixer. De bedoeling was om zo’n 20 ton beton te storten bij een nieuwbouwhuis aan de Vrakkerstraat. Het was echter de betonmixer die vast kwam te zitten.

Chauffeuse zag bui al hangen

De bestuurster van de Belgische betonmixer bedankte voor de taak om de vrachtwagen achteruit op de bouwplaats te rijden. Ze zag de bui al hangen dat de beperkte beweegruimte problemen zou opleveren.

Intussen stond op de bouwplaats een mixerpomp klaar om het beton te storten. Een andere vrachtwagenchauffeur besloot de taak van de chauffeuse over te nemen en reed vervolgens de betonmixer vast in de greppel.

Groot materieel

Uiteindelijk werd besloten een berger in te schakelen. Deze kwam vanuit Nederweert met een telescoopkraan en bergingsvrachtwagen ter plaatse om de betonstorters uit de brand te helpen. De betonmixer werd met de hijskraan omhoog getild en vervolgens met behulp van het bergingsvoertuig terug op de weg getrokken.

Suiker erbij

Nadat het voertuig weer op de weg stond, werd er suikerwater bij het beton gegooid om te voorkomen dat het beton in de mixer zou uitharden.

Bekijk een video: https://youtu.be/oajbaSuT730


Dit bericht is tot stand gekomen na tips van WdG-bezoekers. Zie jij ook iets opmerkelijks? Meld het dan via de app of https://weertdegekste.nl/contact.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties