De Muntpassage is de laatste tijd een onderwerp van discussie geweest in de Weerter politiek. Onlangs werden de vervroegde sluitingstijden van de Muntpassage besproken in het Weerter stadhuis en als gevolg daarvan wordt nu ook gesproken over de installatie van een hekwerk.
Tijdens de commissievergadering Ruimte & Economie op 3 april jongstleden werd door de Weerter VVD de vraag gesteld waarom de rolhekken in de Muntpassage niet meer zijn teruggekomen. Deze rolhekken zijn tijdens de grootschalige verbouwing in 2018 verwijderd. Het doel van het hekwerk was destijds om een doorgang te creëren tussen de Muntpromenade en het Collegeplein.
In een reactie aan de gemeenteraad heeft de gemeente laten weten dat het rolhek niet meer aanwezig was toen de huidige eigenaar het Muntcomplex in 2021 verwierf. De reden voor het niet terugplaatsen van het rolhek destijds kan niet meer worden achterhaald, aldus een medewerker van de gemeente in een brief.
De huidige eigenaar heeft aangegeven dat het wellicht mogelijk is om het hekwerk terug te plaatsen. Dit zou onderzocht kunnen worden door ter plaatse de constructie te beoordelen, offertes aan te vragen voor een rolhek inclusief montage, en offertes op te vragen voor de benodigde elektriciteitsvoorzieningen. Namens de eigenaar is ook de vraag gesteld of de gemeente bereid is deze kosten te dragen.
Het is nu aan de politiek om eventueel verder te gaan met de antwoorden vanuit de gemeente en eigenaar van de Muntpassage. Het is duidelijk dat zowel ondernemers van de Muntpromenade en de politiek mogelijkheden zoeken om de doorgang na 21.15 uur tussen het Collegeplein en de Muntpromenade weer mogelijk te maken in de avonduren.
Vragen mag altijd natuurlijk, maar waarom zou de gemeente dit moeten betalen?
Omdat zij er een punt van maken: “Tijdens de commissievergadering Ruimte & Economie op 3 april jongstleden werd door de Weerter VVD de vraag gesteld waarom de rolhekken in de Muntpassage niet meer zijn teruggekomen.”
De gemeente is pas in actie gekomen nadat de ondernemers/huurders geklaagd hadden over de sluitingstijden.
De gemeente heeft hier eigenlijk niks mee te maken.
Als jij een flat huurt en wil graag dat het trappenhuis wordt opgeknapt, dan ga je toch ook naar de verhuurder en niet naar de gemeente.
@Wiekser, zoals [helaas] vaak speelt de gemeente ook hierin een bedenkelijke rol. In de overeenkomst met de vorige eigenaar van het MuntComplex was de plicht van vrije doorgang opgenomen. En om de een of andere reden [die kennelijk niet meer te achterhalen is] is deze plicht niet in de overeenkomst met de huidige eigenaar gekomen. En nu zitten we met de gebakken peren [ lees de column van Frits Nies in de VIA van deze week voor de praktische gevolgen en het gebrek aan historisch besef aan de Wilhelminasingel wat hieraan ten grondslag ligt ]
En weer iemand die zich wil verrijken aan het geld van de Weerter burgers
Uh verrijken hoe dan? Hij stopt het geld niet in eigen zak.