In 2014 ontstond het idee om samen met verschillende organisaties een eetpunt op te starten in het Keenter Hart. Een aantal vrijwilligers had zich aangemeld om te helpen, en zo werd de eerste maaltijd op een woensdagavond in april 2014 geserveerd aan 20 mensen. Het was meteen een succes; de gasten waren zeer tevreden over de kookkunsten van de vrijwilligers en bleven terugkomen.
Inmiddels zijn er 10 jaar verstreken, is er een tweede eetpunt gestart op maandag, heeft het Keenter Hart vele gasten mogen verwelkomen en staat er elke week een heerlijk driegangenmenu klaar voor in totaal 60 gasten. De hele organisatie ligt in handen van gedreven vrijwilligers die de menu’s bedenken, inkopen doen, tafels dekken, koken en alles weer netjes opruimen.
Meer dan alleen een maaltijd
Thera Hurkmans van Stichting Punt Welzijn vertelt: “Zonder deze vrijwilligers zou het eetpunt op maandag en woensdag niet kunnen bestaan. We zijn ontzettend trots dat er zo hard wordt gewerkt om elke week weer lachende gezichten aan tafel te zien. Het eetpunt is zoveel meer dan alleen een maaltijd nuttigen. Mensen zijn er even uit, er worden nieuwe contacten gemaakt en er ontstaan zelfs vriendschappen. Dat is de kracht van samen eten.”
Viering
Deze week staat het eetpunt in het teken van het 10-jarig bestaan. Alle deelnemers krijgen een lekker stukje vlaai en een kopje koffie, en de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet.
Als je de kookkunsten van de vrijwilligers van het eetpunt ook eens wilt proberen, neem dan telefonisch contact op via telefoonnummer 06-14282902.