Autoverzekering Weert bijna 11% duurder

Zakelijk Reageer 2 min. leestijd

In 2023 kostte de gemiddelde autoverzekering in Weert bijna 11% meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl.

Autoverzekering Weert bijna 11% duurder

Inwoners van Weert betaalden in 2023 bijna 11% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Weert nog ruim 66 euro per maand. Dat is in 2023 gestegen naar ruim 74 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners ruim 85 euro meer voor hun autoverzekering.

Dankzij de flinke stijging betalen inwoners van Weert bijna hetzelfde als wat de gemiddelde Nederlander betaalt voor zijn autoverzekering. Landelijk kostte een autoverzekering in 2023 ruim 74 euro per maand.

Tip! De premies tussen autoverzekeraars onderling verschillen sterk van elkaar! Ga daarom je autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct dé goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past!

Autoverzekering Weert duurder door meer criminaliteit

Dat de autoverzekering in Weert flink duurder is geworden, komt voornamelijk door de toename van criminaliteit rondom auto’s. Uit de cijfers van het Centraal Bureau (CBS) voor de Statistiek blijkt dat het aantal gevallen van autovandalisme en autodiefstallen fors zijn gestegen. Meer criminaliteit betekent een hoger risico op schade aan auto’s. Om de toename van schadeclaims te kunnen betalen, verhogen autoverzekeraars de premies van autoverzekeringen.

Inwoners van Weert betalen iets meer dan gemiddelde Limburg

In Weert liggen de kosten voor een autoverzekering iets boven het gemiddelde van Limburg, waar inwoners in 2023 bijna 70 euro per maand betaalden. Limburg staat op de vierde plaats van goedkoopste autoverzekeringen van de twaalf Nederlandse provincies. De duurste autoverzekeringen vind je in Zuid-Holland, waar men gemiddeld 81 euro per maand betaalt, terwijl de goedkoopste in Friesland te vinden zijn, waar de kosten gemiddeld 56 euro per maand bedragen.

De premies voor autoverzekeringen verschillen vooral door de hoeveelheid verkeer. In Zuid-Holland is er meer verkeer, wat meer kans op schade betekent en dus hogere premies veroorzaakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie