Open dag voor jong en oud op Herenboerderij Altweert

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Herenboeren Land van Weert houdt op zondag 9 juni tussen 11.00 en 14.00 uur een open dag. Dit jaar vieren zij het vijfjarig bestaan en nodigen ze iedereen uit om een kijkje te nemen op Herenboerderij Altweert. Hier kun je kennismaken met een gezonde leefstijl voor kinderen én ouders. Verse groenten eten van lokale akkers. Meer buiten spelen, weg achter het computerscherm. De natuur ontdekken, zien wat er op de velden groeit. Zelf groenten en fruit plukken en nieuwe dingen ontdekken, zoals het dierenleven tussen de planten en in de composthoop.

Activiteiten en prijsvraag

De herenboeren bieden tijdens de open dag een gevarieerd programma waarin duurzaam voedsel verbouwen en de jeugd centraal staan. Voor kinderen is er de Herenboerenschool met leuke activiteiten. Ga op insectenspeurtocht en zoek uit waarom insecten zo belangrijk zijn, bewonder het geweldige en superlange insectenhotel van wel 11 meter of maak je eigen kruidenthee met planten uit de kruidentuin. Kinderen van Herenboeren koken gerechten met onbespoten ingrediënten van de eigen akkers. Jonge bezoekers mogen daarbij helpen en natuurlijk proeven.

De gidsen verzorgen doorlopend rondwandelingen over de boerderij. Ontdek de akkers met strokenteelt, de grote boomgaard, de kruidentuin en de smulwallen voor mens en dier. Kijk wat er in de nieuwe, duurzame kas allemaal groeit en doe mee met de prijsvraag door te raden wat de winkelwaarde is van een groentepakket.

Koffie en thee met wat lekkers staan klaar. Toiletten zijn aanwezig. Voor de zekerheid is het aan te raden stevige schoenen of laarzen mee te nemen.

Kom met de fiets

Duurzaam handelen vindt de Herenboederij belangrijk. Niet alleen het voedsel willen de Herenboeren gezond produceren, ook maken ze zoveel mogelijk gebruik van de fiets. De boeren nodigen je dan ook van harte uit om met de fiets te komen. Bij de boerderij is zeer beperkt parkeerruimte. Tip: parkeer op de Van Goghlaan, neem ter hoogte van huisnummer 19 het onverharde pad Grotesteeg en wandel in slechts drie minuten door het bos naar de boerderij.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 9 juni 2024
  • Locatie: Grotesteeg 1 in Weert
  • Tijd: 11.00 tot 14.00 uur

Heb je interesse maar kun je 9 juni niet, meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding. Of neem op zaterdag 1 juni al een kijkje bij Herenboeren De Groote Heide in Soerendonk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie