Sacramentsprocessie trekt ondanks regen veel bekijks

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Donderdagavond 30 mei vond in de binnenstad van Weert de jaarlijkse Sacramentsprocessie plaats. Zo’n 25 groepen liepen in deze devote stoet mee. Helaas zat het weer behoorlijk tegen en moest de processie vanwege de hevige regenval ingekort worden. Desondanks waren er heel wat mensen, voorzien van een paraplu, op de feestelijkheden afgekomen.

Voorafgaand aan de processie droeg deken Honing met enkele priesters uit het dekenaat de H. Mis op in de dekenale St. Martinuskerk. Het was de eerste Heilige Mis van Jack Honings in de St. Martinuskerk, voorafgaand aan zijn officiële installatie als deken van Weert.

Aansluitend aan de mis stelden de deelnemers aan de processie, bestaande uit verschillende broederschappen, misdienaars, acolieten, schutterijen, tamboercorpsen en gelovigen te paard, zich op om gezamenlijk door de binnenstad naar het klooster van de Zusters Birgittinessen te lopen.

Omdat precies op dat moment de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, werd gekozen voor een kortere route. Ook de gezellige nazit in de tuin van het klooster werd verplaatst naar een binnenruimte. Zo werd de eeuwenoude traditie met een paar kleine aanpassingen ondanks de slechte weersomstandigheden in leve gehouden.

Bekijk hier een sfeerreportage:


Een bijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie