Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct Maaseikerweg

112 Reageer 1 min. leestijd

De temperaturen buiten zijn momenteel al boven de 20 graden gestegen, en veel mensen rijden met hun dak open door de straten van Weert. Maar bij een vrachtwagen op de Maaseikerweg was dat helemaal niet de bedoeling.

Vanochtend heeft de chauffeur van de vrachtwagen uit België de situatie bij de spoortunnel op de Maaseikerweg verkeerd ingeschat. Hij botste met de bovenkant van zijn vrachtwagen tegen de constructie, waardoor het dak van de vrachtwagen volledig werd afgeduwd. Hierdoor werd de gesloten laadbak aan de bovenkant opengetrokken en kwam deze scheef op het chassis te staan.

Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. De vrachtwagen reed verder om de doorgang bij de tunnel vrij te houden. Daarna arriveerde de politie om de situatie te beoordelen en verslag op te maken. Vervolgens werd een bergingsdienst opgeroepen om de vrachtwagen weg te slepen. Ook ProRail is ingeschakeld voor een inspectie.


Dit bericht is tot stand gekomen na tips van WdG-bezoekers. Zie je ook iets opmerkelijks? Laat het weten via de app of het contactformulier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie