Weerter koren brengen familieconcert Enchanted in Munttheater

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Johan Horst

Met het familieconcert Enchanted nemen de koren van de Koorschool Midden-Limburg (voorheen bekend als de Samenwerkende Koren Groenewoud) je zaterdag 15 juni mee op een magische reis door de wereld van de koormuziek in het Munttheater.

Jubileum Jeugdkoor Equal Voices

Een grote rol is weggelegd voor de jeugdkoren Equal Voices. Ze bestaan inmiddels uit drie leeftijdsgroepen van 5 tot 20 jaar en vieren met dit optreden hun 40-jarig jubileum. De aaneenschakeling van mini-musicals, onder andere uit de wereld van Disney, is vrolijk, energiek, ontroerend en vaak ontwapenend.

Enchanted

Als bezoeker van Enchanted betreed je de (licht)klassieke wereld met werken van onder andere Fauré en Gjeilo. Door de soms engelachtige stemmen van Giocoso en de meer mature stemmen van Genti waan je je af en toe in een droomwereld. Klassieke muziek wordt afgewisseld met vrolijke wereldmuziek voor vrouwenkoren, begeleid door onder andere percussie, piano en cello.

Sevenfifteen en hun gasten, Jongerenkoor Cantarella uit Swartbroek en dansers van Dansrijck onder leiding van choreograaf Fauve Kessels, brengen je door middel van stevige rockmuziek, omlijst met een vleugje klassiek, weer terug op aarde. Ze doen dit met een selectie uit de rockmusical Mozart l’Opera Rock.

Praktische informatie

Deel dit bericht
Geef reactie