10e TT van Haler op 19, 20 en 21 juli

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Jelle Heber uit Ell op zijn Suzuki T500 uit 1969 (foto door Jo Stals)

Haler – Hij komt er weer aan: de TT van Haler. De 10e editie van dit spektakel met oldtimer racemotoren en livemuziek vindt plaats op 19, 20 en 21 juli 2024.

“De 2 uur van Haler” op vrijdagavond

Op vrijdagavond 19 juli om 18.30 uur wordt er gestart met “De 2 uur van Haler”. Hierin gaan teams van twee rijders, één mecanicien en één motor de strijd aan met elkaar en met de techniek. De oude machines moeten het immers wel twee uur volhouden.

Historische parade op vrijdagavond

Tegelijkertijd vindt de bekende historische parade plaats met oldtimer voertuigen over het oude circuit van de nationale wegraces van 1938 en 1939. Om 19.00 uur vertrekt de stoet van Haler naar Ell, waar een vlagstart plaatsvindt bij het kruispunt. Van daaruit rijden de voertuigen via Hunsel weer terug naar Haler. Let op: het kan zijn dat het verkeer op de route of kruisende wegen even stilgelegd wordt.

TT Demoritten op zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag gaat het los op het wegcircuit in Haler: dan vinden vanaf 10.00 uur de TT Demoritten plaats. Renners uit het hele land – waaronder ook lokale deelnemers – rijden dan drie manches per dag per klasse (50cc t/m 500cc en de altijd spectaculaire zijspannen) op hun klassieke racemotoren. Norton, BSA, Zündapp, AJS – alles komt voorbij. Houd je van Japanse motoren, dan is zondag de beste dag om te gaan kijken.

De entree voor deze dagen bedraagt € 5,- per dag of € 7,50 voor het gehele weekend.

Er is dit jaar een speciaal pauzeprogramma op zaterdag en zondag: het vermaarde Belgische raceteam ‘Time Bandits’ zal met vooroorlogse motoren en auto’s de weg op gaan. Ook is er gedurende het weekend livemuziek met vrije entree: op vrijdagavond treedt de classic rockband ‘Revisited’ op en zaterdagavond maakt Anderkovver er weer een feest van in de tent aan de Isidoorstraat.

Meer informatie: www.ttdemohaler.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie