Alzheimer Café Weert in teken van muziek

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Herinnering en plezier beleven met muziek en beweging: het laatste Alzheimer Café Weert van dit seizoen belooft een gezellige avond te worden. Deze vindt plaats op maandag 17 juni van 19.30 tot 21.30 uur.

Dementie en muziek

Dementie is een ziekteproces waarbij de functie van het brein achteruit gaat. Het  hersencentrum dat als één van de laatste actief blijft is het centrum waarmee muziek wordt ervaren. En dat centrum ligt vlak naast het beweegcentrum, waardoor een relatie bestaat tussen muziek en bewegen. De wisselwerking tussen die twee gebieden zorgt op haar beurt voor activatie van meerdere hersengebieden, waardoor het mogelijk wordt samen met een persoon met dementie een stukje herinnering en plezier te beleven aan de hand van muziek en eenvoudige bewegingen.

Als fysiotherapeut die met veel ouderen werkt, heeft Frank Vossen de gemakkelijkste elementen uit een aantal bekende muziektechnieken tot een eigen methode verwerkt. Op een ontspannen manier zal hij de aanwezigen hiermee laten kennismaken en hen enkele bruikbare tips voor thuis meegeven.

Praktische informatie

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee, deze avond met iets lekkers erbij, wordt gratis aangeboden. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur.

Nieuw seizoen

In de maanden juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten van het Alzheimer Café. Op maandag 16 september start het nieuwe seizoen met de bijzondere theatervoorstelling “De dementie van Jet en Harrie” in het Munttheater. Kaarten hiervoor zijn voor € 7,50 (inclusief pauzedrankje) verkrijgbaar via de website van het Munttheater.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie