Op zoek naar iemand die hetzelfde meemaakt als jij in Buurthuis Moesel

Spotlight Reageer 2 min. leestijd
Foto via iStock

Praat jij wel eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij of dat op dit moment meemaakt? Door te praten met iemand die écht weet hoe jij je voelt, voel jij je niet meer alleen. Juist dat vinden ze de initiatiefnemers van de Zelfregietool heel belangrijk. Zij zien dagelijks hoe helpend het kan zijn om deel uit te maken van een zelfhulpgroep of één-op-één-contact te hebben met lotgenoten.

Er zijn veel mensen in Limburg die te maken krijgen met een chronische aandoening, psychische klachten of een ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen niet altijd direct geholpen worden als ze het moeilijk hebben. Door de lange wachttijden weten ze vaak niet waar ze terechtkunnen met hun gevoelens en vragen, terwijl ze daar ook hun vertrouwde omgeving niet mee lastig willen vallen.

Daarvoor is de Zelfregietool in het leven geroepen: een hulpmiddel om de kennis en ervaringen van mensen om je heen in te schakelen. Op zelfregietool.nl kun je meer informatie vinden over een probleem, een vraag stellen of zelfhulpgroepen in de buurt vinden. Via deze weg is duidelijk zichtbaar hoe helpend het in de praktijk kan zijn om te praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of meemaakt als jij.

Bijeenkomst in Weert

Op maandag 1 juli tussen 12.00 en 15.00 uur vindt er in Buurthuis Moesel een bijeenkomst plaats over de Zelfregietool: ‘Samen sterker in Zelfregie’. Tijdens deze bijeenkomst leer je onder andere welke zelfhulpgroepen er in Weert zijn, hoe er wordt gewerkt aan het zelfregienetwerk in Weert en wat je zelf kunt betekenen voor een ander.

Wethouder Michèle Férière opent deze middag. Er is een minimarkt met zelfregiegroepen te bezoeken, een ervaringsdeler vertelt meer over hoe het is om je eigen ervaring te delen en met een interactief panelgesprek kan het hele publiek meedoen. De middag start met een lichte lunch.

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.zelfregietool.nl/samen-sterker-in-zelfregie-weert/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie