Boshoven neemt afscheid van Odaschool en OBS De Uitkijktoren

Kinderen Reageer 3 min. leestijd

Leerlingen, leerkrachten en ouders hebben woensdag feestelijk afscheid genomen van OBS De Uitkijktoren en de Odaschool. De twee scholen op Boshoven gaan vanaf 1 augustus samen verder onder de nieuwe naam Kindcentrum 3hoven. Vooruitlopend op een nieuw schoolgebouw worden de groepen van de twee scholen vanaf het nieuwe schooljaar al samengevoegd.

Even wennen

Het wordt even wennen voor de leerlingen en leerkrachten van De Uitkijktoren en de Odaschool. Na de zomervakantie zitten ze en zijn ze werkzaam op Kindcentrum 3hoven, want zo gaat de nieuwe samenwerkingsschool op Boshoven heten. Woensdag werd op de verschillende locaties afscheid genomen van de oude namen.

Dat deden de kinderen door zich dansend van hun beste kant te laten zien. Verschillende groepen had dansmoves ingestudeerd die in de stralende zon door de leerkrachten, vaders, moeders, opa’s en oma’s gadegeslagen werden.

Samenwerkingsschool

Niet alleen de namen van de Boshovense scholen verdwijnen, ook de organisaties van de scholen gaan op de schop. Vanaf het nieuwe schooljaar worden ze samengevoegd. Bregje Salemans, schoolleider van OBS De Uitkijktoren: “Kinderen worden gemixt in groepen. Afgelopen jaar waren het echt nog Uitkijktoren-klassen en Oda-klassen. Vanaf 1 augustus, het nieuwe schooljaar, hebben we gezamenlijke groepen als 3hoven”.

Eigen identiteit

De Uitkijktoren is een openbare basisschool en de Odaschool is een katholieke school. Nu beide scholen, onder de vlag van scholenorganisatie Stichting Meerderweert, worden samengevoegd blijven beide identiteiten bestaan. “Er komt een identiteitscommissie waar ouders en personeelsleden deel van gaan uitmaken. En die gaan vanaf het nieuwe schooljaar nadenken over wat dat dan inhoudt voor 3hoven”, aldus Salemans.

Ralph Wulms, hij is lid van het managementteam van de Odaschool, vindt het belangrijk dat er naar de wensen van de ouders geluisterd wordt. “Daarnaast is de identiteitscommissie ook een verplicht onderdeel als je een samenwerkingsschool gaat beginnen. Dus het is alleen maar fijn als we dat op deze manier vorm kunnen gaan geven”.

Nieuwbouw

Momenteel hebben de Odaschool en OBS De Uitkijktoren nog drie locaties: op de Annendaal, de Anjelierstraat en de Meidoornstraat. Op de plek van de laatste twee moet over een aantal jaren een nieuw gezamenlijk schoolgebouw komen. Op dit moment wordt onderzocht hoe dit vorm moet krijgen. Naar verwachting is deze nieuwe school op zijn vroegst in 2026 gerealiseerd. Op de locatie Annendaal wil de gemeente Weert te zijner tijd woningen in het betaalbare segment bouwen.

In video nemen we een kijkje bij het feestelijke afscheid van OBS De Uitkijktoren en de Odaschool. Bekijk de video: https://youtu.be/jqH6Cup05c8.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie