Buitenspeeldag op Groenewoud en Biest

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Wijkraad Groenewoud

Op 12 juni vindt de jaarlijkse buitenspeel- of straatspeeldag voor kinderen plaats. De wijkraden Groenewoud en Biest organiseren op deze dag allerlei activiteiten. Het evenement is een geweldige mogelijkheid voor kinderen om buiten te spelen, nieuwe vrienden te maken en vooral plezier te hebben. Er zullen springkussens zijn en muziek voor een feestelijke sfeer. Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen (ook kinderen buiten deze wijken) welkom op het grasveld nabij het Gemeenschapshuis aan de Kesselstraat 28 te Weert.

Deze dag staat volledig in het teken van de nationale buitenspeeldag. Deze wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Het doel is om buitenspelen te promoten en kinderen én jongeren aan te sporen om (meer) buiten te gaan spelen. Ook de wijkraden denken dat dit een geweldig doel is en werken hier graag aan mee. “Hoe leuk zou het zijn dat er door deze dag nieuwe vriendschappen ontstaan en meer kinderen gaan buitenspelen?”

De buitenspeeldag is niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor de ouders in en om de wijken erg leuk. Het is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, de band binnen én buiten de wijken te versterken en bij te dragen aan een veilige en plezierige leefomgeving. “Laten we samen zorgen voor een onvergetelijke middag vol lachende gezichtjes en vrolijke momenten!”

Deel dit bericht
Geef reactie