De Mijl van Mares voor alle lokale fietsliefhebbers

Sport Reageer 4 min. leestijd
Archieffoto

Maarheeze – Op zaterdag 27 juli kun jij samen met jouw vrienden De Mijl van Mares rijden. Ook tijdens de 61e editie is er weer een compleet programma met veel leuke wedstrijden, om naar te kijken én om aan mee te doen.

De jeugd rijdt tijdens de Dikke Banden Race als eerste over het parcours. Maar ook voor de volwassen, actieve wielerliefhebbers zijn er verschillende opties. Vanaf 14.30 uur gaan de ATB’ers van start. Zij rijden de eerste ronde over het parcours door de straten van Mares, om daarna het prachtige buitengebied in te gaan. Om 16.00 is het tijd voor de Grote Prijs van de Mijl, de wielerwedstrijd voor lokale wielerfanaten zonder koerservaring. Uiteraard is het parcours tijdens alle wedstrijden helemaal afgezet en hoeft er geen rekening gehouden te worden met ander verkeer.

Uitdagende ATB-tocht

Trekt het asfalt je niet zo en word je enthousiast van stof, modder en zandpaden? Dan is de ATB-tocht iets voor jou. Er is keuze uit twee afstanden: 15 mijl (circa 24 km) of 30 mijl (circa 48 km). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor zowel jongere als oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. En wie weet maakt het weer de uitdaging op 27 juli nog net wat groter. De afgelopen jaren liep het kwik al eens op tot 39 graden en afgelopen jaar zorgde een fikse regenbui voor een natte start. Maar wat het weer ook wordt, de tocht door de prachtige bosrijke omgeving van Maarheeze én het rondje over het parcours van de Mijl maken de ATB-tocht een populair onderdeel.

Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race is de fietswedstrijd voor de jeugd van 7 tot 12 jaar. Iedereen met een fiets met banden met een minimale banddikte van 28 mm mag meedoen. Het maakt niet uit of je op een gewone fiets, mountainbike of citybike rijdt. Er mogen zelfs versnellingen op de fiets zitten. Een racefiets, fatbike of elektrische fiets mag niet, want dat is niet zo eerlijk. Alle jeugdigen zonder wielerlicentie mogen meedoen; er wordt gestreden in drie leeftijdscategorieën.

Grote Prijs van de Mijl

Op zaterdag 27 juli kun je als volwassen, actieve wielerliefhebber en niet-licentiehouder ook de strijd aangaan met andere renners. Jij kunt meedoen aan een liefhebberswedstrijd op het officiële parcours: de Grote Prijs van de Mijl. Tijdens de Mijl van Mares kun je als wielrenner zonder KNWU-licentie laten zien dat jij de snelste liefhebber uit de regio bent. De Grote Prijs van de Mijl is bedoeld voor renners zonder echte wedstrijdervaring, hoewel er ook gevorderde fietsers meerijden. Het startschot voor de Grote Prijs van de Mijl klinkt om 16.00 uur. De winnaars worden gehuldigd op het officiële erepodium en er valt een prachtige wisselbeker te winnen.

Inschrijven

Meedoen en inschrijven kan eenvoudig via www.mijlvanmares.nl of op de dag zelf, mits er voldoende plaatsen beschikbaar zijn. Voor de ATB-tocht en Dikke Banden Race kan er vanaf 13.30 uur in de tent op het Raboplein worden ingeschreven. Om 14.00 uur klinkt het eerste startschot voor de Dikke Banden Race. Vanaf 14.30 uur gaan de ATB’ers van start voor hun ronde over het parcours van de Mijl en om 16.00 uur start de Grote Prijs van de Mijl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie