Deze zomer komt jouw muziek uit de Martinustoren

Vier zaterdagen in juli vanaf 14.00 uur 

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto

De beiaard in de Martinustoren staat in de maand juli in het teken van verzoeknummers. Deze keer bepaalt het publiek de invulling van het programma. Iedereen kan verzoeknummers aanvragen via de website www.jukebells.nl. Stadsbeiaardier Frank Steijns zit in juli iedere zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur gereed in de toren. 

Op zaterdag 6 juli sluit Rob Mennen aan. Deze Limburgse pianist is bekend van o.a. het L1-programma ‘Op verzeuk op bezeuk’, waarin hij in een informele setting muziek maakt met andere bekende artiesten. Hij is ook muzikaal leider van de bekende musicals ‘Dagboek van een herdershond’ en ‘Zondag in het Zuiden’. Kortom, een veelzijdig muzikant die samen met Frank Steijns die middag voor veel muzikaal luisterplezier uit de toren zorgt.

Ook voor de concerten van zaterdag 13 en zaterdag 20 juli kan het publiek via www.jukebells.nl verzoeknummers aanvragen. Jouw eigen Bohemian Rhapsody, Hotel California, Ramses Shaffy, Ed Sheeran of wat je maar wilt, maar nu gespeeld op het grootste instrument ter wereld: de prachtige, technisch geavanceerde beiaard van Weert met maar liefst 49 klokken. 

Heavy metal 

En wordt zaterdag 27 juli weer zo’n gedenkwaardige middag als die van 17 juli 2021? Toen speelden Frank Steijns en gitarist Jitse Zonneveld samen een heavy metal programma met als topper Ace of Spades van Mötorhead. Via de website van deze beroemde band ging de versie van Frank en Jitse over de hele wereld viraal. Welke nummers ook aangevraagd worden, Jitse en Frank gaan in ieder geval weer een spektakelstuk maken van jouw muzikale heavy metal wensen.  

Meeste stemmen gelden

Om je eigen verzoeknummer te horen, ga je naar de startpagina van www.jukebells.nl. Kies een concert uit de evenementen en vraag je favoriete verzoeknummer aan voor jezelf, je familie of een geliefde. Let op: meeste stemmen gelden. Dus stem niet alleen zelf, maar laat je vrienden, familieleden en kennissen ook voor jou meestemmen. En mocht je nummer het net niet halen, probeer het dan de volgende keer gewoon opnieuw. 

Alle concerten beginnen om 14.00 uur. Ideale plekken om te luisteren naar de beiaard in Weert zijn o.a. de Oude Schut en de terrassen rond de Markt en Nieuwe Markt. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie