Een aantal tips bij het kopen van nieuw gereedschap

Zakelijk Reageer 3 min. leestijd
Foto via Pixabay

Voor klusliefhebbers is hoogwaardig gereedschap onmisbaar. Maar hoe kun je er zeker van zijn dat je gereedschap betrouwbaar en van hoge kwaliteit is? Dat wordt uitgelegd in dit artikel; zo kun jij het juiste gereedschap kopen.

Ga voor een merk van kwaliteit

Er zijn talloze soorten gereedschappen en tools beschikbaar, variërend in prijs en merk. Voor professionals is het verstandig om te investeren in gereedschap van gerenommeerde merken. Zo ben je verzekerd van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Deze investering betaalt zichzelf terug door betere prestaties, langdurig gebruik en verbeterde veiligheid. Goedkoop gereedschap kan uiteindelijk duurder uitpakken vanwege lagere prestaties en snellere slijtage. Het is daarom verstandig om te investeren in langdurige kwaliteit.

Kies voor hoogwaardig materiaal

De hardheid van het materiaal van je gereedschap bepaalt deels de algehele kwaliteit. Ideaal gezien is handgereedschap gemaakt van gehard staal, omdat dit zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Je kunt letten op de afkorting HSS om er zeker van te zijn dat het gereedschap van gehard metaal is gemaakt. HSS staat voor ‘High Speed Steel’ en is een hoogwaardige staallegering die veel beter bestand is tegen slijtage dan werktuigstaal (WS). Op veel verpakkingen van gereedschap vind je de aanduiding HSS. Hoewel HSS-gereedschap meestal duurder is dan WS-producten, is deze prijs het waard vanwege de hogere kwaliteit die HSS biedt.

Neem keurmerken in acht

In iedere productcategorie vind je tegenwoordig keurmerken. Hetzelfde geldt voor bouwmarkten en doe-het-zelfmerken. Niet voor niets, want keurmerken zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van onze consumptiemaatschappij. Deze keurmerken bieden een maatstaf voor je nieuwe gereedschappen in de schuur. Het GS-keurmerk bijvoorbeeld, staat garant voor veiligheid, wat betekent dat het gereedschap veilig is in gebruik. Let ook op het CE-keurmerk; dit geeft aan dat het gereedschap voldoet aan de veiligheidsrichtlijnen van de Europese Unie.

Comfort en functionaliteit

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat gereedschap comfortabel in gebruik moet zijn. Hoewel dit misschien niet direct opvalt, is het een belangrijke eigenschap. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe zaag voor een grote klus, een hamer die regelmatig wordt gebruikt, of een schuurmachine – dit zijn allemaal gereedschappen die langdurig in de hand worden gehouden. Let op de ergonomie van de handgreep en of deze past bij je eigen houding. Bovendien moet je overwegen of je de voorkeur geeft aan gereedschap op batterijen of met een snoer. Dit zijn allemaal aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van gereedschap.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie