Europarlementariër Jeroen Lenaers bezoekt De Lichtenberg

Algemeen 3 reacties 2 min. leestijd
Foto's door Jan Leenders en Jurian Van Den Camp

Op uitnodiging van stichting Behoud de Lichtenberg en de Weerter Stadsgidsen bezocht Jeroen Lenaers (40, Stramproy) vrijdag 31 mei het Rijksmonument De Lichtenberg. Het was een uitgesteld bezoek. Als oud-leerling van het Bisschoppelijk College kon hij door drukke werkzaamheden de première van de film ‘BC de campus …tussen droom en werkelijkheid’ op 12 april niet bijwonen.

Lenaers, de nummer drie van het CDA voor de Europese verkiezingen, was erg onder de indruk van De Lichtenberg. Hij werd samen met zijn assistent welkom geheten door Roger de Rouw van eigenaar HQ en voorzitter Gertie Buijs, Rob Langeslag en Jan Leenders van stichting Behoud de Lichtenberg.

Zoals voor zoveel oud-leerlingen van na 1968 was De Lichtenberg ook voor hem ‘een volslagen onbekend terrein’. Tijdens de rondleiding verzuchtte hij menigmaal dat ‘veel mensen zich in het buitenland vergapen aan monumenten, maar dit prachtige monument in hun achtertuin blijkbaar niet kennen. Het is écht een parel met ongekende mogelijkheden…’

Rob Langeslag en Gertie Buijs van stichting Behoud de Lichtenberg gingen tijdens de wandeling niet alleen in op de geschiedenis van De Lichtenberg maar legden aan de hand van schetsen ook uit wat de mogelijkheden zijn van het Lichtenbergpark met als onbetwiste eyecatcher het openluchttheater, de grootste in West-Europa. 

Volgens Langeslag kan De Lichtenberg ‘in potentie ook een belangrijk centrum worden van het Grenspark KempenBroek’. Rob Langeslag: ‘Het grensoverschrijdend KempenBroek is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied met moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Een natuurgebied van internationale allure, van het niveau Nationale Park De Hoge Veluwe.’


Een bijdrage van Jan Leenders en Jurian Van Den Camp

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties