Geen Modderdag zonder water op IKC Leuken

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Wekenlang verheugden de leerlingen van IKC Leuken zich op vandaag: Modderdag. Gewapend met een emmertje en een schepje liepen ze vanochtend het schoolplein op. Alleen zand en water waren nog nodig om er een geslaagde Modderdag van te maken, en precies vandaag ontbrak het aan dat laatste.

Sinds gisterenavond ligt er namelijk wél heel wat modder op de kruising tussen de Friezenstraat en Middelstestraat, waar rond 21.00 uur een waterleiding is gesprongen. Hierdoor zitten zowel buurtbewoners als het IKC Leuken momenteel zonder water. Voor de basisschool is dit een groot probleem, want geen enkele leerling kan nu zijn of haar handen wassen en het toilet doorspoelen.

Extra vervelend is dat vandaag, op Modderdag. Zonder water kan er immers ook geen modder gemaakt worden, dus is de Modderdag op IKC Leuken afgelast. Wel hebben zowel het IKC Leuken als de buurtbewoners water uitgereikt gekregen van WML, maar dat dit dient voor andere doeleinden dan het maken van modder is voor de teleurgestelde kinderen natuurlijk moeilijk te begrijpen.

Hoe lang de waterproblemen op Leuken nog aanhouden, is onbekend. De actuele situatie kun je hier volgen: https://waterstoring.nl/incident/35699

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie