Gemeente en Bibliocenter organiseren Heel Weert Observeert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Weert heeft bijzondere natuur op onverwachte plekken. In de Weerter bermen vind je planten en dieren die elders in Nederland maar weinig voorkomen. Om inzicht te krijgen in de biodiversiteit, wordt er onderzocht wat er in de bermen leeft en bloeit. Deze zomer kun je meehelpen om de Weerter flora en fauna in kaart te brengen door deel te nemen aan Heel Weert Observeert.

Gemeente Weert en Bibliocenter Weert roepen iedereen op om er deze zomer op uit te gaan. Gewapend met je telefoon en de app ObsIdentify kun je bijdragen aan dit bijzondere stukje wetenschappelijk onderzoek naar biodiversiteit. Het doel is om in de zomermaanden minimaal 6.000 foto’s te maken van planten en dieren in de bermen. De verzamelde gegevens komen direct bij de Weerter stadsecoloog terecht. Hij maakt op basis van de foto’s analyses van bijvoorbeeld welke planten en dieren we beter moeten beschermen of interessante soorten die pas ontdekt zijn.

Heel Weert Observeert gaat dinsdag 11 juni van start met twee wandelingen vanuit het Bibliocenter met de stadsecoloog. De eerste wandeling start om 13.00 uur en de tweede wandeling om 19.30 uur. 

Wethouder Lizbeth Steinbach, onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid en onderwijs, is enthousiast over dit initiatief: “Als gemeente vinden we het belangrijk om te investeren in de toekomst van Weert. Daar hoort het versterken en vergroten van de biodiversiteit zeker bij. Heel Weert Observeert nodigt inwoners uit om naar buiten te gaan en zich (opnieuw) te verwonderen over de natuur van Weert. Bovendien is het een ontzettend leerzaam uitje voor jong en oud.” 

Meer informatie over Heel Weert Observeert is te vinden op www.heerlijkweert.nl/heelweertobserveert of www.bibliocenter.nl/heelweertobserveert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie