Grote opkomst bij Hema Volksloop

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto via AV Weert

De zon zat dan wel achter de wolken op zondag 2 juni bij de 519e Hema Volksloop, maar de deelnemers waren de regen moe. Daarom zijn ze in groten getale opgekomen voor deze maandelijkse trimloop. Ruim 235 deelnemers hadden zich voor- of na-ingeschreven.

Ook bij de jeugd is de opkomst enorm gegroeid. Bij de doorstart ruim zes jaar geleden waren hier slechts 10 deelnemers aanwezig. Dit is uitgegroeid naar 40 tot soms wel 60 jeugdige lopers onder de 16 jaar. Deze lopers kunnen gratis deelnemen dankzij Stichting Gezond en Ontspanning uit Nederweert en J&J Schilderwerken uit Budel.

Huldiging

Diverse lopers werden afgelopen zondag gehuldigd omdat ze al voor de tiende keer meegedaan hebben. Bij de jeugdlopers waren dat Sef Coppen en Evi Munnicom. Bij de senioren had Laura Starmans tien keer deelgenomen.

Tevens waren er een paar afstandsrecords gebroken in de laatste maanden. Hiervoor werd Jonas Peeters geëerd bij de jeugd (1,3 km, leeftijd 8-12 jaar). Bij de senioren werden Gijs Buist, die een record op de 4,0 km bij de Heren Senioren gelopen had, en Karin Teuwen, die het record op de 12,0 km bij de Vrouwen verbeterd had, gehuldigd.

Prachtig loopweer

Met een fijne temperatuur om te lopen gingen om 9.30 uur de jeugd 1,3 km en 2,5 km van start. Deze grote groep jeugdige lopers gaat altijd fanatiek van start, waarbij de allerkleinsten ook nog begeleid worden door een van hun ouders of door opa of oma. Een prachtig initiatief, want jong geleerd is oud gedaan.

Om 10.00 uur startten de senioren op de 15,5 km. Een kleine 20 lopers namen deel aan deze langste afstand van de Hema Volksloop. Lopers die trainen voor een halve of hele marathon gebruiken deze afstand als trainingsafstand.

Een minuut na de langste afstand vertrokken de lopers van de 12,0 km. Daarna volgen de 7,5 km, 6,0 km en de 4,0 km – steeds met een tussenpose van één minuut, zodat de lopers op de smalle stukken van het parcours goed door konden lopen. De lopers hebben allemaal genoten van deze prachtige editie.

Informatie volgende Hema Volksloop

  • Datum: zondag 7 juli 2024
  • Locatie: Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert
  • Kosten: voorinschrijving € 3,00, na-inschrijving € 4,50 (jeugd t/m 15 jaar gratis)
  • Voorinschrijven: uiterlijk donderdag 4 juli via https://inschrijven.nl/form/2024070716344-nl
Deel dit bericht
Geef reactie