Nienke Nasserian geeft Sneak Peek in Munttheater

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto door Loes Korten

Op vrijdag 21 juni geeft sopraan en theatermaakster Nienke Nasserian een Sneak Peek in het Munttheater. Tijdens een Sneak Peek voorstelling van VIA ZUID kun je makers op het gebied van theater, dans en muziek ‘ontdekken’. De Venlose Nienke brengt de zelfhulpopera RISE naar het theater. Een muziektheatervoorstelling waarin ze de maakbaarheid van geluk onderzoekt.

Vorig jaar speelde Nienke de première van haar zelfhulpopera RISE op het klassieke muziekfestival Wonderfeel. Ze won de Keep an Eye Productieprijs die elk jaar word uitgereikt in samenwerking met de Keep an Eye Foundation. In 2023 werd deze prijs unaniem toegekend aan Nienke Nasserian. 

Sneak Peek

Tijdens een Sneak Peek presenteren een of meerdere makers hun nieuwste werk. Vaak zijn dit prille, verrassende voorstellingen. De makers zijn verbonden aan VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Een vast onderdeel van de Sneak Peeks is een nagesprek waarin het publiek feedback mag geven en de makers een uniek inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk.

RISE, een zelfhulpopera

De muziektheatervoorstelling RISE onderzoekt de maakbaarheid van geluk. Waarom zit ons geluk, ons mentale welzijn, in een dalende lijn? We leven toch in een van de meest gelukkige landen ter wereld? Coaching, healing, spirituele retraites – het is een miljoenenbusiness geworden en zelfhulpboeken met beloftes op een beter leven gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook Nienke leest ze en realiseert zich wat een privilege dit eigenlijk is. Is er zoiets als een stappenplan voor geluk? En welke muziek kan daarbij horen? Nienke integreert klassieke zang, elektro-akoestische muziek, looping station, klankschalen, kalimba en healing frequencies van chakra’s om alle zintuigen te prikkelen via de vijf elementen, water, vuur, wind, aarde en hemel. Ze wordt vergezeld door percussionist Demos Horn. 

Tickets zijn verkrijgbaar via de Theaterkassa en de website van het Munttheater.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie