Schuttersfeest Schutterij St.Job Leuken op 8 en 9 juni

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni organiseert Schutterij St. Job het 400e schuttersfeest van de bond EMM. De aftrap vind plaats op zaterdag 8 juni, wanneer vastelaovendjverenigingen en blaaskapellen vanaf 13.30 uur mogen komen schieten. Ook kinderen zijn welkom: zij mogen met de windbuks schieten of komen spelen op een springkussen en in de zandbak.

Tweedaags feest

Ook op zondag 9 juni wordt er feestgevierd. Twintig zusterverenigingen komen langs voor de schoonheidswedstrijden die om 12.30 uur beginnen met de beoordeling van koningsparen, marketentsters, keizers en anderen. Ook beginnen dan de marswedstrijden voor de verenigingen die hieraan meedoen. Om 13.45 uur is de opening op het terrein van DESM, de voetbalclub, waar ook de schoonheidswedstrijden en de marswedstrijden plaatsvinden.

Vervolgens zal om 14.00 uur de grote optocht door de straten van Leuken trekken. Het is een kleurrijke stoet. Aan het einde van de Leukerschansstraat is het defilé, waar het koningspaar, de commandant en de vaandeldrager het defilé afnemen. Hierbij zijn ook genodigden zoals de burgemeester aanwezig. Na de optocht is er gezellige muziek in de feesttent.

Praktische informatie

  • Datum zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024
  • Aanvang: zaterdag om 13.30 uur, zondag om 12.30 uur
  • Locatie: clubgebouw Leukerschans, Kaaskampweg 7 in Weert
  • Entree: gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie