Stramproy viert 10-jarig bestaan van haar Jumbo

Spotlight Reageer 4 min. leestijd

Stramproy – René Puts en Ralf Jansen vieren dat ze tien jaar geleden een zakenpartnerschap aangingen en in het hart van Stramproy hun Jumbo openden. Inmiddels heeft het ondernemende tweetal ook een vestiging in het Belgische Bree en zijn ze van plan de komende jaren nog meerdere Jumbo-winkels te openen.

Ontmoeting

Dat de winkel een plaatsje in de Rooijse samenleving heeft blijkt onder andere uit het feit dat menig inwoner de winkel ook gebruikt als ontmoetingsplek. René: “Er zijn klanten die komen al tien jaar ’s morgens om acht uur als eerste binnen om een praatje te maken met collega’s. En we hebben een koffietafel waar mensen goed een uur kunnen vertoeven; gezellig een kopje koffie drinken met de buurvrouw.”

Acties

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Jumbo hebben Ralf en René verschillende acties georganiseerd. Hun klanten kunnen onder andere sparen voor een stripboek; ‘De strijd om Stramproy met Pel & Veuske’. Onlangs was er al een Meet & Greet met de twee hoofdrolspelers uit deze strip. Verder is er een foto-actie voor scholen en in ‘Kraak de kluis’ valt een minuut gratis winkelen te winnen.

Corona

In de coronaperiode maakten supermarkten, in vergelijking met andere ondernemingen, hoge omzetten. Maar dat gold niet voor alle winkels. René: “Wij hebben het heel moeilijk gehad. Doordat veel van onze klanten uit België komen en de grenzen een tijdje dicht waren hebben we veel omzet moeten inleveren. Daarnaast hadden we ook een aantal horecazaken die helemaal dicht moesten. Het was voor ons geen gemakkelijke tijd”, zo vertelt hij. “En omdat andere winkels het wel goed deden was het voor ons bijvoorbeeld ook moeilijk uit te leggen als verenigingen voor sponsoring bij ons aanklopten. Dat was wel eens frustrerend.”

Goed werkgeverschap

In de afgelopen 10 jaar hebben veel mensen uit Stramproy bij de Jumbo gewerkt. Ralf en René hebben hun klanten op één staan, maar daar vlak achteraan komen hun werknemers. “Wij praten over collega’s en niet werkgevers ..”, zo begint Ralf. “.. Wij vinden dat zij onderdeel zijn van onze ‘familie’. En zo proberen we ze ook altijd te behandelen .. Wij geloven echt in een interne doorgroei. Wij willen eigenlijk dat minimaal driekwart van onze collega’s doorgroeit binnen hun functie naar een leidinggevende rol.”

Plannen

Ralf: “We hebben momenteel twee Jumbo-winkels, hier in Stramproy en nog eentje in Bree. Daar zit onze kracht. Dus de komende jaren focussen we ons op Jumbo.” De afgelopen jaren heeft het ondernemende tweetal een aantal Subways en twee horecazaken in Weert gehad. La Cubanita en Proeflokaal Bregje zijn inmiddels van de hand gedaan en ook met de Subways is dat het plan. Het tweetal wil in België en Nederland het aantal Jumbo’s gaan uitbreiden. “We streven naar een stuk of acht vestigingen en hebben in ons hoofd dat er elk jaar minimaal één vestiging bij moet komen”, aldus René.

In deze video halen Ralf en René herinneringen op aan 10 jaar Jumbo in Stramproy. Hoe kon René het verdriet van het gestorven goudvisje verzachten en hoe bijzonder was het voor Ralf toen hij een oud-kassameisje die inmiddels moeder was geworden in de winkel tegenkwam?

Bekijk hier de video: https://youtu.be/4HIynyMgklk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie