SV Laar door naar de volgende ronde

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

In de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse moest SV Laar afgelopen weekend naar het West-Brabantse Zundert om te spelen tegen eersteklasser Moerse Boys. Veel supporters van Moerse Boys waren gekomen om hun team te steunen in de strijd om in de eerste klasse te blijven. Het mocht niet baten: SV Laar was, gesteund door een groep enthousiaste supporters, te sterk.

Wedstrijdverslag

Het team van SV Laar begon sterk. Stijn Jacobs eindigde een mooie actie met een schot dat net naast de kruising ging. Even later stond Jordi Beelen alleen voor de keeper van Moerse Boys, maar zijn schot werd gestopt. In de eerste helft had SV Laar de beste kansen, maar zoals de laatste weken al vaker bij SV Laar zichtbaar was, was het afmaken van die kansen niet altijd even makkelijk. Zo gingen de twee ploegen met 0-0 rusten.

Na de rust was Moerse Boys wat meer op de helft van SV Laar te vinden, maar de kansen waren voor SV Laar. Toch duurde het tot vijf minuten voor het eindsignaal voordat Jurre Neijnens een van de lijn weggehaalde bal binnenschoot en SV Laar daarmee op 0-1 zette. Voor Moerse Boys was dit het teken voor een slotoffensief waarbij zelfs de doelman mee naar voren ging. Maar zoals dan vaak gebeurt, vallen er gaten in de verdediging. Jordi Beelen profiteerde hiervan en bracht de eindstand van 0-2 op het scorebord.

Na het eindsignaal bleven beide ploegen nog een tijdje op het veld; SV Laar om de overwinning te vieren en Moerse Boys om het verlies te verwerken. Intussen vormden de supporters bij de uitgang van het veld een erehaag en gaven zowel SV Laar als Moerse Boys een langdurig applaus.

Volgende ronde naar Oirschot

Op zondag 9 juni moet SV Laar voor de volgende ronde naar Oirschot om het op te nemen tegen Oirschot Vooruit, een team waarvan eerder één keer werd gewonnen en één keer verloren. De winnaar speelt op neutraal terrein de finale voor een plek in de eerste klasse.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.