SV Laar nog volop in de race voor een plaats in de eerste klasse

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

Op een bijveld van het sportpark van Oirschot Vooruit – het hoofdveld was pas ingezaaid en mocht daarom niet gebruikt worden – werd zondag 9 juni de kraker Oirschot Vooruit tegen SV Laar gespeeld. De inzet was een plaats in de finale voor promotie naar de eerste klasse. Waar SV Laar in de eerste helft van de competitie de punten nog in Oirschot moest laten, was daar deze keer geen sprake van. SV Laar won en daar viel niets op af te dingen.

Wedstrijdverslag

Al vanaf de start wist SV Laar een aantal kansen te creëren, Zo schoot Stijn Jacobs een vrije trap van net buiten het strafschopgebied laag binnen. De Oirschot-keeper wist, hoewel niet klemvast, de bal te keren. De kans die hierdoor ontstond wist SV Laar niet te benutten. Even daarna werd Jurre Neijnens in het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Penalty, zou je zeggen, maar daar dacht de scheidsrechter kennelijk heel anders over. Toch duurde het nog tot een kwartier voor de rust voordat SV Laar met een doelpunt van Jurre Neijnens de stand op 0-1 wist te brengen.

Na de rust waren er weer verschillende goede mogelijkheden voor SV Laar. Zo werden er in de eerste vijf minuten van de tweede helft twee opgelegde kansen om zeep gebracht. In de veertiende minuut na de rust drong Rens Spitters over links door tot de achterlijn van waaruit hij een voorzet gaf die uiteindelijk door Jordi Beelen werd binnengeschoten (0-2). Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Jordi Beelen vrij voor de keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar belandde uiteindelijk bij Wessel Adriaans, die de bal binnenschoot (0-3). Direct daarna bracht Jordi Beelen de stand op 0-4. Enkele minuten voor het eindsignaal wist Koen Versteden voor Oirschot de eer te redden (1-4).

Op naar de finale

Op neutraal terrein neemt SV Laar het op 16 juni op tegen Cluzona uit Wouw bij Roosendaal. Het is een fusieclub en de naam Cluzona staat voor Club Zonder Naam. Gelet op de resultaten die Cluzona in de voorrondes heeft behaald (3-1 tegen Roosendaal en 3-0 tegen Hellevoetsluis) wacht SV Laar een pittige opgave.