Theater de Borgh gaat zelfstandig door

Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Budel – Met het nieuws dat het voltallige Stichtingsbestuur van Multifunctioneel Centrum De Borgh in Budel per 1 augustus aftreedt, leek er ook een einde te komen aan Theater de Borgh. Twee Brabantse cabaretiers die regelmatig samen op het podium van het theater hebben gestaan konden de sluiting niet met leden ogen tegemoetzien en kwamen in actie. Met succes, want gisteren werd bekend dat het theater zelfstandig doorgaat.

Eind mei plaatste het cabaretduo JanseDeCoomp, bestaande uit Boy Jansen en Addie Compen, een oproep. “Wie helpt ons Theater De Borgh open te houden? Wij hebben een plan maar daar hebben we jullie hulp bij nodig! Ben jij die sponsor, vrijwilliger of liefhebber die ons kan steunen….”

Op de oproep kwamen naar eigen zeggen fantastische reacties en na positieve gesprekken met fracties en de burgemeester kon het theater gisteren via Facebook melden dat het zelfstandig en financieel onafhankelijk blijft bestaan. “We zijn super trots op ons programma dat we in hele korte tijd uit de grond hebben kunnen stampen. In de loop van het seizoen hopen we nog voorstellingen te kunnen toevoegen. De exact info over prijzen en passe partouts verschijnen deze week op: www.theaterdeborgh.nl.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie