Veel belangstelling voor themalezing over MH17

Evenementen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Bond van Wapenbroeders Weert

Op dinsdagmiddag 4 juni vond een indrukwekkende themalezing plaats over de ramp met vlucht MH17, georganiseerd door de afdeling van de Bond van Wapenbroeders Weert. Meer dan 55 belangstellenden, waaronder leden en donateurs van de afdelingen Weert, Cranendonck, Ospel en Roermond, burgerpersoneel KMS en MH17-belangstellenden kwamen samen om te luisteren naar de verhalen en ervaringen rondom deze tragische gebeurtenis.

De lezing werd verzorgd door de Weerter veteraan en Wapenbroeder Atty van Eldik. Hij wist het publiek te boeien met zijn persoonlijke relaas over de uitdagingen en ervaringen die hij tegenkwam op de crashsite. Van Eldik deelde zijn verhaal zonder een politiek of defensiestandpunt in te nemen, waardoor de lezing een diep menselijke en respectvolle toon kreeg. Onder de aanwezigen bevond zich ook een familie die dierbaren had verloren bij de crash van MH17, evenals burgerpersoneel van de Koninklijke Militaire School (KMS).

Na een indrukwekkende en emotionele lezing werd een half uur pauze ingelast om de overgang naar het volgende programmaonderdeel te verzachten. De middag werd afgesloten met een gezellige BBQ, muzikaal begeleid door de onemansband van Eric Duret.

Themalezing voorafgaand aan Suffolkherdenking

De volgende themalezing staat gepland voor 21 september 2024, voorafgaand aan de Suffolkherdenking bij de stadsbrug in Weert. Geïnteresseerden die deze lezing willen bijwonen, kunnen zich aanmelden bij de secretaris van de Bond van Wapenbroeders Weert, Peter William Schreuders, via telefoonnummer 06-51238413 of per e-mail op [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie