Veel schade door gesprongen waterleiding Suffolkweg-Zuid

112 Bijgewerkt op 30 juni 2024 om 14.35 uur Reageer 1 min. leestijd

Update – Zondagochtend is op de Suffolkweg-Zuid in Weert een waterleiding gesprongen. Grote hoeveelheden water stroomden naar boven en overspoelden de nabijgelegen woningen.

Schade

De brandweer werd opgeroepen om de getroffen bewoners te helpen. Bij aankomst bleek de situatie al ernstig: de kelders en begane grond van de woningen stonden onder water, met aanzienlijke schade tot gevolg.

Water naar kanaal

Om het waterpeil onder controle te houden, zette de brandweer een dompelpomp in. Omdat het regenwaterriool al vol zat, moest het overtollige water naar het kanaal worden gepompt, waardoor de Suffolkweg-Zuid werd afgesloten.

Inzet hulpverlening

Een monteur van WML is inmiddels ter plaatse om de waterleiding af te sluiten en met de reparatie te beginnen. Ook de gemeente Weert, politie en handhaving zijn aanwezig om te ondersteunen bij de afhandeling en afzetting van het gebied. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen met de schadeafhandeling.

Update 14.35 uur – Medewerkers van WML zijn begonnen met de herstelwerkzaamheden. Vanwege deze werkzaamheden is de Suffolkweg-Zuid afgesloten tussen Sluis 16 en de Princenweg. Het verkeer wordt geadviseerd om de omleiding Princenweg – Geuzendijk te nemen.

Bekijk een video: https://youtu.be/RswYyS5Tvfw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie